Vänsterjournalisten bedyrar: Jag sa inte "niggers" – jag sa "nakers"

Publicerad 27 januari 2020 kl 22.00

Media. MSNBC har hamnat i blåsväder efter att ett av vänsterkanalens nyhetsankare råkat säga vad som låter som "niggers" i sändning. Men den kvinnliga reportern har en förklaring på vad som hände.

Gilla artikeln på Facebook

© Instagram

Alison Morris.

Den dråpliga grodan hoppade ur Alison Morris mun när hon rapporterade om att den afroamerikanska basketstjärnan Kobe Bryant omkommit i en helikopterkrasch.

– Han var den typ av stjärna som passade perfekt i Los Angeles Niggers... öh... Lakers, sade Morris i inslaget, samtidigt som bilder på afroamerikaner visades i bakgrunden.

Händelsen har fått mycket stor uppmärksamhet på Twitter. Men sade Alison Morris verkligen det så kallade n-ordet?

Så här lyder hennes egen förklaring i ett Twitterinlägg:

"Tidigare idag när jag rapporterade om den tragiska nyheten om Kobe Bryants bortgång råkade jag tyvärr stamma i sändning. Jag blandade ihop namnen på lagen Knicks och Lakers och sade 'Nakers'. Jag ber om ursäkt för den förvirring som detta orsakade."

Morris bedyrar också att hon "ALDRIG" skulle använda sig av "ett rasistiskt begrepp".

Den förklaringen är det dock få vänsteraktivister som köper – och det har startats namninsamlingar för att Alison Morris ska få sparken.

På högerkanten är det många som gör sig lustiga över att händelsen drabbade en profil på just MSNBC, en starkt vänstervriden nyhetskanal som är känd för att ständigt anklaga vita människor för att vara rasister.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fyra döda i bilolycka – film sprids på nätet

Polisen: "Vidrigt." Den som filmade olyckplatsen i Göteborg riskerar fängelse.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.