Vänstermobb rev ned staty av norrman som slogs mot slaveriet

Publicerad 24 juni 2020 kl 17.13

Utrikes. I Madison i USA rev vänsterextremister ned och halshögg en staty Hans Christian Heg – en norsk invandrare som dog i kamp mot slaveriet i USA, rapporterar RT. Statyn dumpades sedan i en sjö.

Gilla artikeln på Facebook

© ProfCrazynuts

Statyn medan den ännu stod.

Hans Christian Heg föddes i Norge 1829. I USA gick han med i det republikanska partiet och blev känd som en anti-slaveri-aktivist och ledare för en milis som tog strid mot slavfångare.

Under det amerikanska inbördeskriget kämpade Heg på Nordstaternas sida och dödades i strid vid slaget vid Chickamauga. År 1924 restes en staty till hans ära i Madison i Wisconsin.

På tisdagskvällen blev den statyn halshuggen och nedriven med kedjor av en Black lives matter-mobb. Efter det att den störtats rullades statyn till en sjö i närheten där den dumpades, medan folksamlingen jublade.

Även stadens "Lady Forward"-staty, som symboliserade dygderna "hängivenhet och framåtskridande", drogs omkull och dumpades av mobben, skriver RT.

De antivita vänsterextremisterna drog även omkring och krossade skyltfönster, anlade bränder, vandaliserade bilar och misshandlade till synes slumpmässigt utvalda förbipasserande.

Runt om i hela USA river Black lives matter-vandaler ned statyer av historiska personer som anses ha kopplingar till slaveriet eller till "rasism". I nästan inga fall ingriper myndigheterna, istället är det vanligt att polisen står och ser på medan upploppsmakarna vandaliserar monumenten.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0