Asylindustrin
Vänstertidningen Dagens Arena aprilskämtade om invandringen.

Vänstertidning aprilskämtade om invandringen

Publicerad 3 april 2015 kl 14.15

Inrikes. Många blev i onsdags upprörda när vänstertidningen Dagens Arena skrev om att den moderata profilen Filippa Reinfeldt startar asylboende. Förvirringen blev desto större när det framkom att artikeln var ett aprilskämt.

Gilla artikeln på Facebook

En artikel daterad 31 mars innehållandes fejkade citat av Filippa Reinfeldt om att hon nu, genom sin nya arbetsgivare Aleris, ger sig in i den lukrativa asylindustrin genom att satsa på en lång rad asylboenden var ett aprilskämt. Det uppmärksammade tidningens konkurrent Dagens opinion igår.

"Aleris kärnvärden omtanke, professionalism, engagemang och nytänkande kommer genomsyra vårt bemötande. Våra kunder kommer inte bara kunna ta del av vår fantastiska boendemiljö utan även få direktkontakt med vår fantastiska vårdpersonal ute i vårt nätverk av vårdmottagningar", hette det bland annat enligt en fejkad text ur ett pressmeddelande från Aleris.

Många frågar sig däremot om Dagens Arenas aprilskojande om invandringen, och alla som försöker tjäna pengar på den, verkligen var så rolig.

"Om det verkligen är ett skämt detta så tycker jag det är osmakligt. När det ser ut som det gör idag i verkligheten. Jag mår illa över hur allt utvecklas och än mer om ni skämtar om detta allvar dessutom", skriver en person som kommentar till vänstertidningens artikel.

Fria Tider har försökt nå Dagens Arena för en kommentar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.