Inbördeskriget i Syrien och Irak

Över 50 döda i attack mot sjukhus i Syrien

Publicerad 29 april 2016 kl 23.09
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Över 50 människor dödades under onsdagskvällen i en luftattack mot ett sjukhus i Syrien som stöttas av Läkare utan gränser (MSF), skriver organisationen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Al Quds-sjukhuset som ligger i Aleppo i norra Syrien drivs inte av MSF, men får regelbundet mediciner, utrustning och annan materiel av organisationen.

– Attacken mot Al Quds-sjukhuset har förstört en av de sista kvarvarande platser i Aleppo där man fortfarande kunde finna mänsklighet, säger Muskilda Zancada, ansvarig för MSF:s arbete i Syrien, i ett uttalande.

– Aleppo är redan en spillra av vad den en gång var, den senaste attacken tycks beslutsam att till och med eliminera den.

Läkare utan gränser undviker att spekulera i vilken part i konflikten som låg bakom attacken, men amerikansk media pekar ut den syriska regeringen som ansvarig. Attacken ska ha varit ett led i en upptrappad militär kampanj mot de islamister och västunderstödda rebeller som kontrollerar stora delar av staden.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

På väg mot nya rekordnivåer efter EU:s bidragsbesked. Silverpriset har samtidigt stigit med 20 procent på en månad.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0