Inbördeskriget i Syrien och Irak

Över 50 döda i attack mot sjukhus i Syrien

Publicerad 29 april 2016 kl 23.09
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Över 50 människor dödades under onsdagskvällen i en luftattack mot ett sjukhus i Syrien som stöttas av Läkare utan gränser (MSF), skriver organisationen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Al Quds-sjukhuset som ligger i Aleppo i norra Syrien drivs inte av MSF, men får regelbundet mediciner, utrustning och annan materiel av organisationen.

– Attacken mot Al Quds-sjukhuset har förstört en av de sista kvarvarande platser i Aleppo där man fortfarande kunde finna mänsklighet, säger Muskilda Zancada, ansvarig för MSF:s arbete i Syrien, i ett uttalande.

– Aleppo är redan en spillra av vad den en gång var, den senaste attacken tycks beslutsam att till och med eliminera den.

Läkare utan gränser undviker att spekulera i vilken part i konflikten som låg bakom attacken, men amerikansk media pekar ut den syriska regeringen som ansvarig. Attacken ska ha varit ett led i en upptrappad militär kampanj mot de islamister och västunderstödda rebeller som kontrollerar stora delar av staden.


Åtalet mot AFA

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Myt om "hälsosamma" feta krossad. Tjockisar som "rör på sig" kvar i riskzonen.0 

Kultur

Satirtecknaren Hans Lindström död. Drev hejdlöst med mångkulturella Sverige under sista åren.0 

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0