Alternativ för Sverige

"Vi vill tillbaka till hur Sverige var före massinvandringen"

Publicerad 18 augusti 2018 kl 21.42

Inrikes. I Fria Tiders första partiledarintervju berättar Alternativ för Sveriges ordförande Gustav Kasselstrand om hur han vill att Sverige ska utvecklas om han får makten.

Dela artikeln

– Rasist! ropar någon i publiken när Gustav Kasselstrand berättar om Alternativ för Sveriges återvandringspolitik på ett torgmöte i Gävle.

– Nej, det är inte det minsta rasistiskt att vilja skicka hem människor som inte bidrar till vårt samhälle. Det är vanligt sunt förnuft, replikerar Kasselstrand och drar ner applåder.

Värre störningar än så förekommer inte när Alternativ för Sverige håller valmöte inför cirka 200 åhörare på Stortorget i Gävle. Det är fredag vid lunchtid, stämningen är god och de flesta lyssnar intresserat.

Extremvänstern har inte gjort mycket väsen av sig under Alternativ för Sveriges valturné, berättar Kasselstrand när Fria Tider ställer några frågor till honom efter torgmötet.

– Det är en tynande vänster som vi ser runt om i landet, säger Kasselstrand.

– De är mycket färre än 2014 då jag var ute på en liknande turné. Vänstern är färre och vanliga människor är väldigt många fler.

– Vi upplever ett väldigt positivt gensvar, folk står och applåderar och visar sitt stöd på ett annat sätt än de vågade göra tidigare.

Varför har ni valt att kalla er valturné Återvandringsturnén?

– Återvandringen är en profilfråga för oss. Vi vill skicka tillbaka 500.000 invandrare som har missbrukat vår gästfrihet på olika sätt.

Hur har ni kommit fram till siffran 500.000?

– Det finns olika grupper av invandrare som bör skickas hem. Den största gruppen, som utgör drygt hälften, är invandrare som fått uppehållstillstånd men ännu inte svenskt medborgarskap.

– Det finns också invandrare som fått medborgarskap men som inte har anpassat sig till det svenska samhället. Om man har levt ett helt liv i bidragsberoende eller har begått brott så är vi helt öppna för att dra in medborgarskapet. I den kategorin finns det drygt 80.000 personer.

– Därutöver finns det bland annat illegala invandrare, asylsökande som väntar på beslut, tiggare och lågkvalificerade arbetskraftsinvandrare. Sammanlagt blir det enligt våra beräkningar omkring 500 000 personer som omfattas av vårt återvandringsprogram.

Vad vill ni göra om de grupperna visar sig innehålla fler än 500 000 personer?

– 500 000 personer är en miniminivå. Vi sätter inget tak för hur stor återvandringen får vara. Om det finns behov av att utvisa fler än 500 000 personer så kommer vi att göra det.

Räcker det inte med att stoppa invandringen?

– Nej, det gör det inte för då har vi fortfarande kvar alla de problem som vi har idag. Det är vi inte intresserade av. Vi vill tillbaka till hur Sverige var före massinvandringen. Om man skickar tillbaka invandrare som på olika sätt har belastat det svenska samhället så blir man av med en stor del av de problem som vi har. Jag skulle tro att större delen av all brottslighet kommer att försvinna efter den här återvandringen.

– Om en båt har tagit in vatten måste man börja ösa ur det, någon annan lösning finns inte.

Behövs det ett nytt invandringskritiskt parti i riksdagen?

– Sverigedemokraterna är oförmögna att lösa problemen. De pratar inte ens om återvandring. Och det finns oroväckande tendenser i många andra frågor, exempelvis EU- och NATO-frågorna. Nu vill man också öka antalet kvotflyktingar till Sverige. Det är ett parti som har börjat svänga i väldigt många frågor de senaste åren, ett parti som jag inte litar på längre.

– Däremot vill jag också säga att Sverigedemokraterna på många sätt har varit positiva för svensk politik. De har kommit in i riksdagen och börjat bryta upp den politiska korrektheten, men jag tror inte att de kommer längre nu.

Hur ser du på de omfattande bilbränder som ägde rum tidigare i veckan?

– Det är missanpassade invandrare som sätter eld på bilar för skojs skull. I det Sverige vi vill ha kommer sådant här att vara lika otänkbart som det var på 1980-talet, innan den stora invandringsvågen startade.

Det har framförts teorier om att högerextremister skulle ha satt eld på bilar för att påverka valet.

– Det är fantasifoster. Men det visar hur sjukt etablissemanget är, när de går ut med sådana här konspirationsteorier. Om vanliga människor hade spekulerat på det viset hade de avfärdats som knäppgökar, men när politiker gör det betraktas det plötsligt som en legitim teori. Det är ett sätt att kunna bibehålla den förnekelse man levt i så länge, att kunna fortsätta tro att det nog ändå inte är invandringen som är roten till de här problemen.

Kan det inte vara Putin som ligger bakom, vissa menar ju det?

– Hela den här rysstrollsdebatten är ett sätt för etablissemanget att försöka motivera att de är på rätt väg, att alla problem beror på Ryssland eller högerextremister. Man skapar inbillade fiender för att rättfärdiga sitt samhällsbygge.

Hur ser du på teorierna om ryska påverkansoperationer inför valet?

– Jag betraktar de här så kallade påverkansoperationerna som mestadels hjärnspöken. Det är möjligt att sådant kan förekomma i liten omfattning, men det stora hotet mot den fria debatten kommer från det svenska mediala och politiska etablissemanget.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.