Peter Dutton.

Vill ta emot förföljda vita från Sydafrika – kallas rasist

Publicerad 18 mars 2018 kl 08.48

Utrikes. Australiens inrikesminister Peter Dutton har föreslagit snabbspår för invandring av vita farmare som utsätts för systematiska och bestialiska förföljelser i Sydafrika. Nu anklagas han för rasism – och den svarta regimen i Sydafrika kräver att han ska ta tillbaka erbjudandet.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i veckan meddelade Peter Dutton att regeringen i Australien tittar på olika möjligheter att ge snabbspår till visum för vita människor från Sydafrika.

– Om man tittar på bilderna, läser reportagen och hör berättelserna så ser man att de står inför en fruktansvärd situation, sade Dutton enligt The Guardian.

Den australiske inrikesministern syftade på den systematiska och våldsamma förföljelse som de vita farmarna utsätts för – inte bara från mordiska svarta mobbar utan även direkt från regimen, som kontrolleras av svarta vänsterextremister.

Sydafrikas nye president Cyril Ramaphosa för en politik som går ut på att staten ska tvångsomhänderta vita farmares egendom och ge den till svarta, skriver The Guardian. Detta har lett till att det lågintensiva folkmordet på vita i Sydafrika har intensifierats – enligt rapporter mördas i snitt en vit farmare varje vecka. De vita utsätts även för systematisk tortyr och våldtäkter.

– Utifrån det jag har sett behöver de hjälp från ett civiliserat land som vårt, sade Peter Dutton vidare.

Han konstaterade också att gruppen vita farmare utgörs av hårt arbetande människor som skulle bidra mycket till Australien.

– Vi vill att människor som vill komma hit följer våra lagar, integrerar sig i vårt samhälle, jobbar hårt och inte lever på bidrag. Och jag tror att dessa människor förtjänar särskild uppmärksamhet.

Utspelet väckte starka reaktioner från den sydafrikanska regimen. Utrikesdepartementet kräver att Dutton ska dra tillbaka sitt uttalande, som kallas "tragiskt" och "beklagligt", enligt The Guardian.

I Australien går samtidigt oppositionspolitiker på vänsterkanten ännu längre – och anklagar Peter Dutton för att vara "rasist".

– Killen är en fullblodsrasist, säger exempelvis miljöpartiets ledare Richard Di Natale enligt The Guardian.

Australiens premiärminister Malcolm Turnbull har hittills varken kritiserat eller uttryckligen visat sitt stöd för Duttons uttalanden om Sydafrika.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Ungern ska förbjuda HBTQ-propaganda för barn

Förbereder ny anti-pedofillag.. Förbjuder material till unga som uppmuntrar till homosexualitet och könsbyten.0 

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0