Våldtäkten i Uppsala

Skrev att vissa inte har "rätt att stanna i Sverige" – överföll och våldtog kvinna

Publicerad 4 juni 2015 kl 15.47

Inrikes. En invandrare från Somalia sitter just nu häktad för helgens överfallsvåldtäkt i centrala Uppsala. På Facebook skrev samme somalier förra året om att vissa människor inte har rätt att stanna i Sverige.
"Vissa människor har inte rätt att stanna i Sverige ! Dom förstöra samhället !", skrev han då.

Gilla artikeln på Facebook

En 22-årig somalier bosatt i Uppsalatrakten häktades i måndags på sannolika skäl misstänkt för en våldtäkt under helgen. En kvinna överfölls då och våldtogs vid femtiden under lördagsmorgonen på Norrtäljegatan i centrala Uppsala. 22-åringen är även misstänkt för grov stöld i samband med överfallet:

– Förutom att våldföra sig på henne tillgriper han också en mobiltelefon, berättade polisens presstalesman Lisa Sannervik för Fria Tider i tisdags.

Domstolen beslutade sig för att häkta somaliern, bland annat eftersom man bedömde det som att det "finns risk för att han fortsätter sin brottsliga verksamhet".

Enligt myndighetsuppgifter som Fria Tider tagit del av beviljades 22-åringen uppehållstillstånd i Sverige i april 2004. Han är fortfarande somalisk medborgare, har inget svenskt medborgarskap men har fått stanna kvar i Sverige, trots att han under sina år här gjort sig skyldig till en lång rad brott.

Enligt handlingar från domstolen som Fria Tider tagit del av finns det minst sex olika domar mot 22-åringen där han dömts för bland annat olaga hot, misshandel och sexuellt ofredande. Trots de många domarna mot honom skrev han ett inlägg på Facebook förra året om att vissa människor inte borde få stanna i Sverige eftersom de förstör samhället.

"Vissa människor har inte rätt att stanna i Sverige ! Dom förstöra samhället !", skrev han då.

Hans inlägg på Facebook bemöttes bland annat med denna kommentar från en annan invandrare: "ja alla svennar kan åka till nån annan land så vi kan ta över den".

Artikeln har rättats.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Inrikes

Lappar varnar för terrorstudent vid universitet

Skulle "döda så många som möjligt" – pluggar nu IT och bor i studentkorridor.. "Syftet är att upplysa studenter och anställda om sådant som kan utgöra ett allvarligt hot mot deras säkerhet."0 Plus

Expressens granskning: ALLA gängledare är invandrare

Tidningen får kritik för vilseledande rubrik.. SD-ledaren Jimmie Åkesson presenterar alternativ formulering.0 

Polisen letar med helikopter. "Ensam gärningsman klädd i vita skor, grå luvtröja, ljusa byxor."0 

Vetenskap

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Forskarlarmet: Svenska politiker struntar helt i gifterna i dricksvattnet. Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0