Våldtäkten i Uppsala

Skrev att vissa inte har "rätt att stanna i Sverige" – överföll och våldtog kvinna

Publicerad 4 juni 2015 kl 15.47

Inrikes. En invandrare från Somalia sitter just nu häktad för helgens överfallsvåldtäkt i centrala Uppsala. På Facebook skrev samme somalier förra året om att vissa människor inte har rätt att stanna i Sverige.
"Vissa människor har inte rätt att stanna i Sverige ! Dom förstöra samhället !", skrev han då.

Gilla artikeln på Facebook

En 22-årig somalier bosatt i Uppsalatrakten häktades i måndags på sannolika skäl misstänkt för en våldtäkt under helgen. En kvinna överfölls då och våldtogs vid femtiden under lördagsmorgonen på Norrtäljegatan i centrala Uppsala. 22-åringen är även misstänkt för grov stöld i samband med överfallet:

– Förutom att våldföra sig på henne tillgriper han också en mobiltelefon, berättade polisens presstalesman Lisa Sannervik för Fria Tider i tisdags.

Domstolen beslutade sig för att häkta somaliern, bland annat eftersom man bedömde det som att det "finns risk för att han fortsätter sin brottsliga verksamhet".

Enligt myndighetsuppgifter som Fria Tider tagit del av beviljades 22-åringen uppehållstillstånd i Sverige i april 2004. Han är fortfarande somalisk medborgare, har inget svenskt medborgarskap men har fått stanna kvar i Sverige, trots att han under sina år här gjort sig skyldig till en lång rad brott.

Enligt handlingar från domstolen som Fria Tider tagit del av finns det minst sex olika domar mot 22-åringen där han dömts för bland annat olaga hot, misshandel och sexuellt ofredande. Trots de många domarna mot honom skrev han ett inlägg på Facebook förra året om att vissa människor inte borde få stanna i Sverige eftersom de förstör samhället.

"Vissa människor har inte rätt att stanna i Sverige ! Dom förstöra samhället !", skrev han då.

Hans inlägg på Facebook bemöttes bland annat med denna kommentar från en annan invandrare: "ja alla svennar kan åka till nån annan land så vi kan ta över den".

Artikeln har rättats.


Akademiker kräver omvälvning. Nödvändigt för "ett invandringsland och ett flerspråkigt samhälle".0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0