Volvo förblir svenskens drömbil

Publicerad 15 juli 2020 kl 12.56

Konsument. När svenskarna tillfrågas vilket märke deras drömbil kommer ifrån svarar 15 procent Volvo. Hack i häl kommer Tesla, och därefter BMW.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Blocket som i samarbete med Yougov har ställt frågan till cirka 1.200 svenskar.

Sammanlagt 15 procent av de svarande uppger att drömbilen kommer från Volvo. Av de som deltagit i undersökningen är det samtidigt 22 procent som redan äger en Volvo idag.

Topp tre drömbilar är precis samma bilmärken som för ett år sedan – men Volvo har stärkt sin position som svenskarnas drömmärke från 12 procent förra året till 15 procent i år.

– En drömbil brukar vara något nästintill ouppnåeligt men Volvo känns som en ganska realistisk drömbil. Ett folkligt och tryggt märke som ligger svenskarna varmt och hjärtat år efter år, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket Fordon, i ett utskick.

För ett år sedan ställdes samma fråga, och Volvo låg i topp redan då, även om märket dragit ifrån lite sedan dess. Tesla och BMW ligger kvar på liknande nivåer som för ett år sedan, medan Mercedes har gått om Audi sedan förra året och nu landar på fjärde plats.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0