Washington Post ber om ursäkt för fake news om Trump

Publicerad 20 november 2021 kl 12.43

Utrikes. Vänsterliberala Washington Post ber nu om ursäkt för sin rapportering om Donald Trump som baserades på den så kallade Steele-rapporten, döpt efter den brittiske pensionerade MI6-medarbetaren Christopher Steele. Detta sedan Hillary Clinton har avslöjats som hemlig finansiär av rapporten.

Gilla artikeln på Facebook

Christopher Steele hävdade nyligen i ABC News att det videoband som han påstod att existerade i sin rapport, som skulle ha visat hur Donald Trump tittade på när två prostituerade urinerade i makarna Obamas säng på ett hotell i Ryssland, "kanske existerar".

– Men jag skulle inte säga att det är hundraprocentigt, tillade MI6-veteranen.

Trots det osäkra underlaget valde Washington Post att publicera uppgifterna, och nu rättar tidningen två artiklar om saken från 2017 och 2019.

Artiklarna har blivit en allt större belastning för den liberala tidningen sedan huvudkällan i rapporten åtalas för att ha ljugit för FBI och Hillary Clinton avslöjats som hemlig finansiär.

En av Clintons medarbetare åtalas för att liksom huvudkällan ha ljugit för FBI och källorna som rapporten bygger på har visat sig i princip vara vanliga privatpersoner i Vitryssland och Ryssland som spekulerar om saker.

2018 fick Washington Post och New York Times dela på ett Pulitzerpris för sin respektive kissnyhet om Donald Trump. Huruvida tidningarna kommer lämna tillbaka priset framstår som mer oklart.

Förutom kisshändelsen innehöll Steele-rapporten uppgifter om ett långtgående samarbete mellan Kreml och Trumpkampanjen. Dessa avfärdades senare i en statlig utredning, den så kallade Mueller-rapporten.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ny vänsterregering "öppnar Tysklands dörr på vid gavel"

Liberala planen för kraftigt ökad invandring. Lanserar "paradigmskifte" för ännu extremare politik när Merkel är ute ur leken.0 

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0