#Metoo

Weinstein till sjukhus efter upprivna domen

Publicerad 28 april 2024 kl 08.43

Utrikes. Det är inte mycket kvar av den tidigare Hollywood-mogulen Harvey Weinstein, som dömdes för diverse sexbrott utan bevis i en rättegång 2020. Efter att den strängaste domen rivits upp i veckan har han förts till sjukhus med en rad hälsoproblem, skriver The Guardian.

Dela artikeln

New Yorks överdomstol rev på torsdagen upp den kontroversiella domen mot Weinstein som kom för fyra år sedan, där mogulen fälldes för att ha haft sex med flera kvinnor som var på jakt efter en karriär i Hollywood.

Genom domen dömdes Weinstein till totalt 23 års fängelse för att bland annat ha utnyttjat sin position för att ge en kvinna oralsex.

Men enligt överdomstolen begick den domare som skötte den första processen "extremt" olämpliga överträdelser i syfte att kunna få mogulen fälld. Bland annat tillät domaren att kvinnor som inte var parter i målet förhördes inför juryn om Harvey Weinsteins påstådda tidigare sexuella beteenden.

På fredagen fördes Weinstein till sjukhus och enligt hans advokat Arthur Aidala är den tidigare mogulen nu i så dåligt fysiskt skick att han behöver ständig omvårdnad.

– Han har flera problem och behöver alla möjliga tester. Han är något av ett vrak hälsomässigt, säger Aidala till AP.

Under den så kallade #Metoo-eran uppgav Aidala att fängelsepersonalen bland annat begränsade Weinsteins tillgång till vatten och nekade honom toalettbesök. Under den perioden förlorade han bland annat fyra tänder i fängelset, enligt försvaret.

Aidala säger dock till AP att det inte är något fel på Weinsteins psykiska hälsa och att han är "sylvass" i intellektuellt hänseende.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Färska uppgifterna från SCB. Siffrorna beskrivs som "otäcka".0 Plus

Vetenskap

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

De flesta kläder hamnar i soporna. Dubbelt så mycket slängs än som återvinns.0 

Kultur

Rod Stewart hyllar Zelenskyj – blir utbuad. Tyska fansen fick nog vid gigantiska hjältebilden.0 

Ny app guidar till svenska runstenar. Första i sitt slag.0