#Metoo
Här skämtar Fredrik Skavlan och Ebba Busch Thor om "Metoo"-kor i SVT/NRK:s Skavlan. Skratten har gjort feministerna i Centerkvinnorna rasande.

Centerkvinnor efter Skavlan: Ebba Busch Thor stoltserar med "unkna värderingar"

Publicerad 16 februari 2019 kl 18.41

Inrikes. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor hängde på programledarens skämt om "Metoo" i Skavlan på fredagen. Nu får hon kritik i sociala medier av Centerkvinnorna, som kallar hennes värderingar för "unkna".

Gilla artikeln på Facebook

Det är fredagens avsnitt av Skavlan som upprört feministerna i Centerkvinnorna.

I programmet, där KD-ledaren Ebba Busch Thor gjorde succé och bland annat med klockren röst framförde Alexander Rybaks "Fairytale", skämtade nämligen Fredrik Skavlan om feministuppropet Metoo.

Busch Thor berättade om en intervju med Expressen TV på en kohage förra sommaren, där en ko mitt under intervjun hade börjat slicka KD-ledaren på benet.

Skavlan inflikar då och säger att "Asså, det är ju en Metoo-ko!", varpå Ebba Busch Thor svarar: "Ja, men det är det!" och publiken skrattar och applåderar.

Men alla uppskattar tydligen inte partiledarens medverkan i det norsk-svenska programmet.

"I valrörelsen raljerade Ebba Busch Thor över genuspedagogiken i förskolan. I kväll gör hon sig lustig över #metoo hos Skavlan. Att Kd:s 'jämställdhetspolitik' hör hemma i det förgångna är ingen nyhet, men varför stoltsera så med dessa unkna värderingar?", skriver nu Centerkvinnorna i ett inlägg på Twitter.

De liberala feministernas angrepp på den populära partiledaren får dock häftig kritik, och flera svarar dem att de bara är bittra för att deras egen partiledare Annie Lööf numera är så impopulär.


Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Forskare: Usel idé att plugga med musik i lurarna. Ny studie punkterar vanlig uppfattning.0 

Feminiseringen av högskolan tros förklara minskad produktivitet. Fokus på "mjuka värden" och vänsteraktivism ger nedslående resultat.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0