#Metoo
Här skämtar Fredrik Skavlan och Ebba Busch Thor om "Metoo"-kor i SVT/NRK:s Skavlan. Skratten har gjort feministerna i Centerkvinnorna rasande.

Centerkvinnor efter Skavlan: Ebba Busch Thor stoltserar med "unkna värderingar"

Publicerad 16 februari 2019 kl 18.41

Inrikes. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor hängde på programledarens skämt om "Metoo" i Skavlan på fredagen. Nu får hon kritik i sociala medier av Centerkvinnorna, som kallar hennes värderingar för "unkna".

Gilla artikeln på Facebook

Det är fredagens avsnitt av Skavlan som upprört feministerna i Centerkvinnorna.

I programmet, där KD-ledaren Ebba Busch Thor gjorde succé och bland annat med klockren röst framförde Alexander Rybaks "Fairytale", skämtade nämligen Fredrik Skavlan om feministuppropet Metoo.

Busch Thor berättade om en intervju med Expressen TV på en kohage förra sommaren, där en ko mitt under intervjun hade börjat slicka KD-ledaren på benet.

Skavlan inflikar då och säger att "Asså, det är ju en Metoo-ko!", varpå Ebba Busch Thor svarar: "Ja, men det är det!" och publiken skrattar och applåderar.

Men alla uppskattar tydligen inte partiledarens medverkan i det norsk-svenska programmet.

"I valrörelsen raljerade Ebba Busch Thor över genuspedagogiken i förskolan. I kväll gör hon sig lustig över #metoo hos Skavlan. Att Kd:s 'jämställdhetspolitik' hör hemma i det förgångna är ingen nyhet, men varför stoltsera så med dessa unkna värderingar?", skriver nu Centerkvinnorna i ett inlägg på Twitter.

De liberala feministernas angrepp på den populära partiledaren får dock häftig kritik, och flera svarar dem att de bara är bittra för att deras egen partiledare Annie Lööf numera är så impopulär.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0