Maktalliansens konspiration ledde till att den svenska kulturmarxisten Cecilia Wikström (FP) blev utskottsordförande.

Wikström (FP) ordförande efter EU-kupp mot Ukip

Publicerad 8 juli 2014 kl 09.47

Utrikes. Folkpartisten Cecilia Wikström, 48, utnämndes igår till ordförande för det så kallade framställningsutskottet (Peti) i Europaparlamentet. Detta efter att de tre största partigrupperna i parlamentet gått samman i en ohelig allians för att förhindra den EU-kritiska partigruppen EFDD, som SD ingår i, från all form av inflytande.

Gilla artikeln på Facebook

Cecilia Wikström lyckades norpa positionen genom att maktpartierna frångick den gängse metoden för att fördela ordförandeposter. Den 48-åriga yrkespolitikern kallar sig liberal har länge drivit frågan om kraftigt ökad invandring från tredje världen till Europa och Sverige. Hon har även en solid bakgrund som aktivist inom den radikalsionistiska organisationen Samfundet Sverige-Israel.

I normala fall skulle platsen ha gått till EFDD:s representant Eleanora Evi från italienska Femstjärnerörelsen, men kristdemokraterna, socialdemokraterna och liberalerna gick ihop och kuppade in den svenska 48-åringen istället.

Många kritiker, framför allt från EFDD, hävdar att förfarandet är odemokratiskt. Men även andra är skeptiska, bland annat den gröna gruppen.

– 23-8 till Cecilia Wikström = uppgjort på förhand. En svart dag för europeisk demokrati, skriver den svenska miljöpartisten Isabella Lövin på Twitter.

Cecilia Wikström tycker dock inte att något fel har begåtts, utan hänvisar till att hon står upp för "alla människors lika värde":

– Givet den politiska kontext som nu råder har de stora Europavänliga partierna varit tvungna att hitta och definiera minsta gemensamma nämnare som handlar om alla människors lika värde, demokrati och respekt för mänskliga fri- och rättigheter, säger hon till TT.

Ytterligare fyra kulturmarxistiska medelålders svenska kvinnor lyckades norpa varsin plats som första viceordförande i varsitt EU-utskott, rapporterar EU-bloggen. Anna Maria Corazza Bildt (M) i utskottet för inre marknadsfrågor, Marita Ulvskog (S) i utskottet för sysselsättning & sociala frågor samt Isabella Lövin (MP) i utskottet för fiskefrågor.


Nyheter från förstasidan

Coronarestriktioner hävs i september

Fyra månader kvar. Krogen får ha öppet till 22:30 från och med 1 juni.0 

Ekonominyheter

Svenskar lånar för att betala sina skulder

Hamnar sedan hos Kronofogden.. Låntagare löser små låneskulder med större lån, som nu hamnar hos Kronofogden0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.