1.000 kronor för att få sin bil uppeldad i Rosengård

Publicerad 28 maj 2024 kl 15.11

Inrikes. Polisen misstänker att många av bilbränderna i Malmö är försäkringsbedrägerier. Enligt uppgifter kan man få sin bil uppeldad på Rosengård för 1.000 kronor, rapporterar Sydsvenskan.

Dela artikeln

Sedan 2016 har över 1.800 bilar eldskadats i Malmö, och över hälften av bränderna har varit koncentrerade till gettot Rosengård och dess omgivningar.

Totalt sker över hälften av alla bilbränder i Malmö i just Rosengård, och polisen misstänker att det i vartannat av dessa fall handlar om försäkringsbedrägeri.

– Kanske att de tänker att boende på Rosengård inte larmar polisen i lika stor utsträckning som på andra platser, säger Malin Morän, säger kommunpolisen Malin Morän till Sydsvenskan.

Underrättelseinformation till polisen gör gällande att kriminella erbjuder sig att tända eld på en bil mot 1.000 kronor i ersättning. Ägaren får då parkera sin bil på en plats i Rosengård som inte är kameraövervakat varpå den bränns upp, skriver Sydsvenskan.


Fyra i matchfixningshärva. Allsvenskan-matchen var uppgjord på förhand.0 Plus

"Vi har lurats i 30 års tid." Politiskt korrekt önsketänkande bakom tidigare studier, visar häpnadsväckande nya fynd.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ukrainarna redan integrerade i Sverige

Efter i genomsnitt mindre än två år i landet. Hälften pratar svenska och två tredjedelar arbetar.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.