Asylsexvåldet
Hamnstaden Sønderborg har blivit allt otryggare för kvinnor sedan ett asylcenter öppnades i närheten.

17-årig flicka försvarade sig mot våldtäktsman – nu riskerar hon böter

Publicerad 27 januari 2016 kl 13.19

Utrikes. En 17-årig dansk flicka i Sønderborg lyckades precis undgå att bli våldtagen av en invandrarman tack vare sin pepparsprej. Mannen är ännu på fri fot – men nu kommer flickan av allt att döma åtalas eftersom det är olagligt att inneha pepparsprej i Danmark.

Gilla artikeln på Facebook

Flickan befann sig i onsdags förra veckan utomhus i ett grönområde i Sønderborg när hon plötsligt, vid 22-tiden, blev överfallen. Mannen var enligt 17-åringens berättelse "svartmuskig", hade helskägg och pratade engelska.

Han lyckades knäppa upp hennes byxor och var på väg att dra ner dem när hon i sista stund lyckades freda sig genom att spruta honom i ansiktet med pepparsprej.

Nu riskerar hon att dömas till böter.

– Det är olagligt att inneha och använda pepparsprej så hon kommer förmodligen att åtalas, säger Knud Kirsten, chef för den lokala polisen i Sønderborg, till TV SYD.

Tidigare i januari rapporterade CPH Post att nattklubbsägare i Sønderborg slagit larm om att manliga asylsökare driver runt på krogarna och systematiskt sexofredar kvinnor. Nattklubbarna har infört ett krav på att besökare antingen kan prata danska, engelska eller tyska.

– Det måste sägas att många av de manliga gästerna som kommer från det lokala asylcentret har väldigt svårt att respektera det motsatta könet, uppger en discoägare.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD-tjänsteman portas av partiet

Ville skapa "svenska zoner". SD reagerar snabbt på vänsterextrema Expos avslöjande.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.