Korankravallerna
Mathias Wåg när han fotograferar meningsmotståndare, till höger.

AFA-analysen i Aftonbladet: Upploppsmakarna är offer

Publicerad 19 april 2022 kl 21.44

Media. Den vänsterextrema terrororganisationen AFA:s grundare Mathias Wåg fick nyligen jobb som skribent på Aftonbladet. I en artikel om påskkravallerna beskriver han nu våldsmakarna som offer som det är synd om.

Dela artikeln

I sin Aftonbladet-artikel problematiserar Mathias Wåg åsikten att våldsamma upplopp av det slag vi såg i helgen enbart bör fördömas och hanteras med "repression".

I själva verket rör det sig om "protester" från "en ung arbetslös underklass utanför arbetsmarknaden", enligt den 51-årige vänsterextremisten.

Därför är det viktigt att prata med dessa offer och försöka föstå vad de "utsatts" för, enligt Mathias Wåg.

"Vid vågen av förortsbränder 2013 efter en dödsskjutning i Husby var organisationerna Megafonen i Stockholm och Pantrarna i Göteborg de enda som försökte ge röst åt ungdomarna som deltog i upploppen, föra fram deras version och berätta vad de utsattes för", skriver han.

Upploppen innebär en "öppning" för att "ställa konstruktiva förslag, satsningar och stärka de orter där vreden kokat över", konstaterar 51-åringen vidare.

På Twitter går Wåg ännu längre när han beskriver hur synd det är om deltagarna i påskens våldsamma upplopp mot polisen.

"Vad tror ni kommer ske på tisdag då en massa elever kommer tillbaka till sina klasser, berättar för sina vänner om vad de upplevt; de känslor de känt av ilska, glädje, frustration o maktlöshet. Om bränderna. Om poliser som skjutit mot dem. När repression är samhällets enda krav", twittrade han på måndagen.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.