Aftonbladet: Asylkaoset blev en "ekonomisk succé" för Sverige

Publicerad 19 juli 2021 kl 12.17

Media. Det jättelika inflödet av tredje världen-invandrare 2015 blev en riktig vinstlott för Sverige. Det meddelar tidningen Aftonbladet i en artikel idag.

Dela artikeln

"Det svenska flyktingmottagandet 2015 blev en smärre ekonomisk succé. Det kan vara kungarikets bäst bevarade hemlighet", konstaterar Aftonbladets Petter Larsson i artikeln.

Han har läst en ny bok av vänsterakademikern Peo Hansen, som argumenterar för att tredje världen-invandrarna blir en större vinst för Sverige ju mer de kostar i bidrag och annat.

Hansen, som är professor i etnicitet vid Linköpings universitet, har kommit fram till denna slutsats genom att använda sig av den makroekonomiska skolbildningen Modern Monetary Theory (MMT). Det är en trendig vänsterideologi som går ut på att stater kan undvika ekonomiska problem genom att helt enkelt bara skapa mer pengar hela tiden.

Boken visar att ett "stort flyktingmottagande" kan "vara en god affär även för budgethökar", konstaterar Petter Larsson triumfatoriskt.

"De statliga utgifterna blev ju omedelbart till inkomster för kommuner, företag och privatpersoner – sådant som inte får plats i de snävare statsfinansiella kalkylerna. Tack vare dessa stimulanser sköt tillväxten i höjden, arbetslösheten minskade och skatteintäkterna ökade", skriver han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.