Aftonbladet hänger ut vaccinkritiker

Publicerad 1 augusti 2021 kl 12.21

Media. Aftonbladet, i samarbete med vänsterextrema Expo, hänger idag ut en PR-konsult som ligger bakom en anonym kampanj mot massvaccinering.

Gilla artikeln på Facebook

© Tea Jahrehorn

Vänsterakademikern Andreas Önnerfors.

Motkampanjen "Kavla ner" har startat som en reaktion på vaccinkampanjen "Kavla upp", där diverse kändisar som Greta Thunberg uppmanar folk att gå och vaccinera sig.

Nu hänger Aftonbladet, i samarbete med vänsterextrema Expo, ut en av initiativtagarna till "Kavla upp", PR-konsulten Andreas Sidkvist.

– Vi har valt att vara anonyma för att risken är att folk som är övertygade och fanatiska åt andra håller kanske blir hotfulla och att vi måste lägga massor av energi på det, säger Andreas Sidkvist själv.

I Aftonbladets granskning varnas för att det är ett hot mot demokratin när vanligt folk ifrågasätter makthavare och "experter".

– Självklart är det här en farlig utveckling. Den här rörelsen vill underminera demokratin. De menar att deras tyckande är lika viktigt som den expertis som styr demokratiska länders beslutsfattande, säger vänsterakademikern Andreas Önnerfors i granskningen.

Andreas Önnerfors var nyligen i blåsväder efter att ha skrivit en rapport åt myndigheten MSB. I rapporten pekas det ut som en "konspirationsteori" att coronaviruset spreds från ett labb i Wuhan, trots att mycket nu tyder på att så var fallet.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Media

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0