IS-krigarna
Aftonbladets Jonna Sima, 38, förespråkar en så kallad human behandling av IS-terrorister – i Sverige.

Aftonbladet: "Sverige måste skärpa stödet till IS-krigare"

Publicerad 18 februari 2019 kl 14.20

Media. Sverige måste ta emot hundratals IS-terrorister. Sedan ska svenska kommuner ge terroristerna "stöd" så att de kan "återanpassas till samhället". Det kräver Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima i en ledarartikel idag.

Gilla artikeln på Facebook

Den moderate riksdagsmannen Hanif Bali fick under söndagen hård kritik från vänsterhåll efter att ha kallat kvinnor inom Islamska staten för "IS-honor".

"Dessa IS-honor som nu tigger om att hämtas tillbaka nu borde låtas ruttna kvar där. Fullständigt irrelevant om deras jihadiavkommor är 'oskyldiga'", skrev Bali i ett inlägg på Twitter.

En av kritikerna är Jonna Sima, som är ledarskribent på Aftonbladet. I en artikel med rubriken "Sverige måste skärpa stödet till IS-krigare" kallar hon moderatpolitikerns utspel för "osedvanligt osmaklig" även med hans mått.

Simas förespråkar istället det motsatta – att Sverige ska ta tillbaka IS-terrorister och ge dem "stöd".

"De som kan åtalas för terror, mord och andra brott ska bli det, andra behöver kommunerna skärpa sitt stöd till så att dessa personer kan återanpassas till samhället och demokratiska tankemönster."

"Av drygt 300 svenska medborgare som anslutit sig till IS har bara cirka 150 återvänt", konstaterar Jonna Sima.


Kolumn. Klas Blom om en utveckling som kan ge banker och statsmakt oinskränkt kontroll över medborgarna.0 Plus

Gruppvåldtagna 13-åringen

Uttryck dig fritt online – utan att riskera hembesök. Så skyddar du dig mot nyfikna vänstermedier och myndigheter på jakt efter åsiktsbrott.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven tänker inte avgå – "ivrig" att rädda landet

"Jag ser hela decenniet framför mig." Ser det som sin uppgift att göra Sverige "starkt" igen, säger han i en intervju med DN.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.