Terrordåden i Bryssel
Lena Mellin.

Lena Mellin på Aftonbladet: "En gnutta hopp" att även högerextremister mördar

Publicerad 22 mars 2016 kl 16.08

Media. Efter tisdagens terrordåd i Bryssel påminner Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin om att högerextremister i Sverige också har begått mord.
"En gnutta hopp denna tunga dag", skriver hon.

Dela artikeln

Hittills har över 30 personer rapporterats döda i samband med de muslimska terrorattentat som under tisdagsmorgonen drabbade flygplatsen och tunnelbanan i Bryssel.

Aftonbladets Lena Mellin konstaterar i sin kommentar till dåden att det är "sannolikt" att en självmordsbombning även skulle kunna äga rum på Arlanda. Hon lägger dock in en brasklapp.

"Men enligt regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin, ska man komma håg att de mord som utförts av extremister under de senaste tjugo åren har utförts av högerextremister, inte av jihadister. En gnutta hopp denna tunga dag", skriver Lena Mellin.

På Flashback, som är Sveriges största diskussionsforum, har flera användare reagerat på Mellins formulering.

"Nu förväntar jag mig ingenting sansat från den människan, men det här är ovanligt bisarrt. Varför tycker Lena att det är hoppingivande att högerextremister begår mord medan jihadister begår smärre massakrer?" frågar sig användaren "Dynamik".

"Det var det mest bisarra och sjuka jag läst som Lena Mellin skrivit. Har hon ingen skam i kroppen?" skriver "great123".

Debattören "Drozd" fyller i:

"Man måste läsa det där två tre gånger för att fatta hur sinnessjukt vansinnigt det är. Sahlin-Melin ser alltså terror som nån slags tävling mellan hatobjekten högerextremister och gullegrisarna islamisterna där det ger hopp om högerextremisterna dödar fler."

Fria Tider har utan framgång sökt Lena Mellin för en kommentar via telefon. Vi har bett om en kommentar via mejl.

Uppdatering klockan 19.05. Lena Mellin bemöter kritiken i ett mejl till Fria Tider:

"Brotten är lika illa vem som än utför dem. Men det är bättre att hotet kommer från ett håll än två eller tre eller fyra."

Uppdatering klockan 19.51

Formuleringen i artikeln har i efterhand ändrats av Aftonbladet.

"Men enligt regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism, Sahlin, ska man komma håg att de mord som utförts av extremister under de senaste tjugo åren har utförts av högerextremister, inte av jihadister.  Att faran än så länge ser ut att komma från färre håll än i Bryssel inger en gnutta hopp denna tunga dag", står det nu på Aftonbladet.se.


Nyheter från förstasidan

Bidragsfuskande ministern ska stoppa bidragsfusk

"Nu blir det enkelt att komma åt fusket". Försäkringskassan ska få hjälp kontrollera det utbredda så kallade VAB-fusket.0 

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.