Alternativ för Sverige

Ahl till Strandhäll: "Varför lägger ni 2,9 miljarder på fullvuxna asylfuskare och inte svenska kvinnor?"

Publicerad 21 maj 2018 kl 12.04

Inrikes. Under en interpellation i riksdagen krävde Jeff Ahl (AFS) att socialminister Annika Strandhäll (S) skulle svara på varför regeringen valt att lägga 2,9 miljarder på 9.000 vuxna "asylfuskare" i stället för svenskar. Något tydligt svar fick han dock inte, utan Strandhäll började prata om "påhittade siffror".

Gilla artikeln på Facebook

Regeringens lagförslag om att låta 9.000 "ensamkommande" afghaner utan asylskäl och som ljugit om sin ålder stanna i Sverige kommer enligt regeringens egna siffror kosta 2,9 miljarder på tre år.

I en interpellation i riksdagen ville Jeff Ahl från Alternativ för Sverige ha svar på varför dessa pengar inte går till svenskar i stället.

– Jag vill nu ha ett svar från Annika Strandhäll, och jag vet att många svenskar önskar detsamma. Varför valde den här regeringen med stöd av Centerpartiet lägga 2,9 miljarder på asylfuskare i stället för sjukvården? Socialministern borde rimligen vara skyldig alla de kvinnor som tvingas föda sina barn längs vägen från Sollefteå till Örnsköldsvik ett svar. Varför tycker socialministern att fullvuxna afghanska män som kommit hit för att leva loppan på svenska skattemedel är viktigare än svenka kvinnor?, sade han.

Annika Strandhäll började då prata om sjukvårdens "utmaningar" och att äldre har ett ökat vårdbehov. Enligt socialministern har den rödgröna regeringen dock satsat många miljarder på den svenska sjukvården och kommer klara sina åtaganden "alldeles utmärkt".

– Dessutom är det så att vi är ett land som inte är särskilt stor i sin befolkningsmängd, och vi kommer under överskådlig tid ha ett mycket, mycket stort behov av arbetskraft. Därför bör vi satsa på att människor får incitament att så snart som möjligt skaffa de utbildningar som de behöver och bli produktiva samhällsmedborgare, svarade hon.

– Där ligger vi vårt fokus, inte på populistiska konspirationsteorier eller påhittade siffror, eller i en retorik som kränker andra människor på grund av deras etniska bakgrund. Det jobbar ungefär 30 procent med annan etnisk bakgrund i den svenska vården och omsorgen.

Men Jeff Ahl blev knappst stillad av det svaret.

– Om ministern hade lyssna på mig hade hon förstått att de som arbetar och gör rätt för sig självklart ska få stanna. Men de bidragsinvandrare som ni har massimporterat dränerar statens finanser. Ministern påstår att jag hittar på siffror. Men ni har ju själva lagt en budget där 2,9 miljarder går till 9.000 fullvuxna afghanska män samtidigt som BB i Sollefteå fortfarande är ur bruk. Ministern svarar inte på frågan av den enkla anledningen att hon vet att den här regeringen inte satsar på svenska folket. Miljarderna som regeringen tillskjutet den svenska sjukvården har varit en panikåtgärd på grund av massinvandringens konsekvenser, sade Jeff Ahl till socialministern.


Nyheter från förstasidan

Demonstration mot vaccin och coronaåtgärder i Stockholm

Ca 400 personer på plats. Polisen planerar att upplösa demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm 0 

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0