Terrorattacken i Paris
Skolbarn i Frankrike. Barnen på bilden har ingenting med Ahmed och hans familj att göra.

Ahmed, 8, chockar Frankrike: "Jag stöder terroristerna"

Publicerad 31 januari 2015 kl 09.52

Utrikes. Åttaårige Ahmed i staden Nice i södra Frankrike chockar just nu fransmännen efter att han på sin skola uttryckt stöd för de terrorister som mördade sjutton personer i Paris tidigare i månaden.

Dela artikeln

Den muslimske pojken uppges bland annat ha vägrat att delta i en tyst minut för terrorismens offer med förklaringen "Jag är inte Charlie, jag stöder terroristerna" och "journalister förtjänar att dö", rapporterar den franska tidningen Le Figaro.

Lärarna säger dessutom att pojkens pappa flera gånger kommit till skolan och uppträtt aggressivt, i synnerhet mot en av lärarna på skolan.

Skolan anmälde tillslut pojken och den muslimske familjen till polisen och pojken och hans pappa togs in till polisstationen för förhör, något som retat upp antirasistiska vänstergrupper i Frankrike.

En av dem är "Föreningen mot islamofobi i Frankrike" (CCIF) som kallar myndigheternas agerande för en "masshysteri". På sin hemsida anklagar föreningen skolan för barnmisshandel – bland annat påstås skolan ha tagit ifrån Ahmed, som sägs vara diabetessjuk, hans livsnödvändiga insulin. De säger dessutom att de ger Ahmed och hans familj sitt fulla stöd och kräver att polisen och läraren utreds för sitt agerande.

Även Ahmeds pappa har riktat anklagelser mot skolan, bland annat påstås en lärare ha sagt till Ahmed när han satt och grävde i skolans sandlåda att han kan sluta gräva eftersom han ändå inte skulle hitta några vapen där. Skolan har svarat med att säga att det inte stämmer och har påpekat att det inte finns någon sandlåda på skolgården.

Myndigheterna i Nice säger att en utredning mot familjen har inletts och att man misstänker att barnen i familjen utsatts för misshandel. Bland annat läkarundersöktes två av barnen i familjen av en läkare under torsdagen. Den muslimske pappan uppges ha sammanlagt fem barn med två olika kvinnor där Ahmed är det äldsta barnet.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Hela listan. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus

Vetenskap

Lyckad uppsändning av Europas nya rymdraket. Ariane 6 lyfte för första gången.0 

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0