USA:s presidentval 2020
Andrew Yang.

Andrew Yang stängs ute från debatt

Publicerad 31 juli 2019 kl 11.21

Utrikes. Den amerikanske presidentkandidaten Andrew Yang kommer inte att tillåtas delta i Demokraternas primärvalsdebatt i september. Beskedet väcker vrede bland Yangs trogna skara anhängare, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

Entreprenören Andrew Yang, som har taiwanesisk bakgrund, har under presidentkampanjen mest uppmärksammats för sitt förslag att införa en medborgarlön på 1.000 dollar per månad för alla vuxna amerikanska medborgare.

Hans okonventionella och ofta politiskt inkorrekta ställningstaganden i andra frågor har dock gjort honom populär på internet. Där har han en följarskara som kallar sig för "The Yang Gang" (Yanggänget).

Men nu har det demokratiska partiets nationella kommitté, DNC, beslutat att Andrew Yang inte uppfyller villkoren för att delta i partiets debatt i september. Yang hade skickat in fyra opinionsundersökningar som visade att hans stöd var över de 2 procent som krävs. DNC anser dock att två av mätningarna ska räknas som en, eftersom båda delvis beställts av NBC.

Yangs kampanjorganisation anklagar DNC för att ha ändrat reglerna mitt under valkampanjen.

"Mindre än 24 timmar efter att vi fick vår fjärde undersökning som kvalificerar oss för höstens debatten har DNC dragit in vår andra kvalificerande mätning. Jag har en känsla av att Yang Gang inte kommer att gilla det här..." skriver presidentkandidaten på Twitter.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0