Covid-19 i Sverige

Ännu en smittad i Stockholm

Publicerad 2 mars 2020 kl 17.58

Inrikes. Provsvar visar nu att ytterligare en person i Stockholms län bär på det nya coronaviruset. Det rör sig om det 15:e bekräftade fallet i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Den smittade vårdas isolerat på Karolinska Universitetssjukhusets infektionsklinik enligt regionens rutiner.

Personen anlände nyligen från norra Italien och har enligt Region Stockholm ingen någon koppling till tidigare fall i Stockholm.

– Nu arbetar vi enligt våra rutiner. Patienten får vård och vi genomför smittspårning för att nå eventuella personer som patienten kan ha haft kontakt med. Det är viktigt att betona att det vi hittills fått bekräftat är fall som antingen smittats utomlands eller varit i kontakt med någon som smittats utanför Sverige, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, i ett pressmeddelande.

Hittills har drygt 320 personer provtagits i regionen och av dessa har fem nu visat sig bära på viruset. Dagens resultat är det femte bekräftade fallet av det nya coronaviruset i Region Stockholm.

– Vi har varit beredda på att få fler bekräftade fall av det nya coronaviruset. Fokus för oss just nu är att fortsätta arbeta med smittspårning enligt våra rutiner och därmed minska risken för att vi får fler fall, säger Per Follin.

De smittade i Sverige är sex personer i Västra Götaland, två personer i Region Jönköping, två personer i Region Uppsala och fem personer i Region Stockholm. Totalt har Sverige nu rapporterat 15 fall.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0