Tortyrdramat i Kristianstad
Enligt Kristianstadsbladet visar den gula vänstra markeringen balkongen till det sovrum där tidningsbudet torterades och det som syns under "S011" och "S012" är blodspår från när offret flydde.

Arab torterade tidningsbud för att "driva ut onda andar"

Publicerad 2 januari 2020 kl 19.39

Inrikes. Under torsdagen inleddes rättegången mot den 25-årige syrier som förra året kidnappade och torterade ett tidningsbud i Kristianstad.

Gilla artikeln på Facebook

Det var natten till den 12 augusti förra året som ett tidningsbud kidnappades i centrala Kristianstad, något Fria Tider skrivit flera artiklar om.

Tidningsbudet tvingades in i en lägenhet där han sedan torterades i fem timmar av en syrisk man, som åtalades i december.

Offret knivhöggs över hela kroppen, tvingades i droger och kläddes av naken.

Enligt åtalet ska araben ha torterat mannen genom "att skära denne med kniv ett mycket stort antal gånger på framförallt huvud, armar, rygg och säteshalvor".

Offret ska ha fått dödsångest och har "orsakats ett mycket stort antal blödande sårskador och hudrispor samt smärta", står det i stämningsansökan.

Tidningsbudet lyckades till slut fly platsen, men då jagade syriern efter beväpnad med tre knivar. I jakten på sitt offer misshandlade gärningsmännen bland andra en handikappad man brutalt.

Händelsen satte skräck i Kristianstad.

På torsdagen inleddes rättegången i Kristianstads tingsrätt. Den väntas pågå i sex dagar.

Enligt Kristianstadsbladet har syriern erkänt delar av händelseförloppet men nekar till brott.

Mannens försvarare ska ha förklarat att hans klient ansåg sig vara i en nödsituation och var tvingad att "driva ut onda krafter" ur tidningsbudet.

Åklagaren yrkar på att mannen utvisas på livstid.


"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD om mordet: "Svenskfientligheten måste stoppas"

Kommenterar nya uppgifterna om SD-kepsen. "Vilka fruktansvärda handlingar utlänningar är kapabla att begå gentemot svenskar."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.