Syrier bakom tortyrkidnappning i Kristianstad

Publicerad 15 augusti 2019 kl 10.48

Inrikes. En 25-årig syrisk man begärs nu häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov och två fall av grov misshandel, sedan han bland annat ska ha tillfångatagit och torterat ett tidningsbud i Kristianstad tidigare i veckan.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 11.30-tiden på måndagen som polisen larmades om ett grovt våldsbrott i centrala Kristianstad. Det kallades ett knivdåd och flera personer, däribland en polis, skadades.

Enligt uppgifter i Kristianstadsbladet hade ett tidningsförbud försvunnit under natten. Målsäganden ska sedan ha hållits fången och torterats av gärningsmannen. När budföretaget på natten försökte nå den anställde fick man inget svar. Däremot kom ett kryptiskt sms som företaget inte förstod. Därför skickades jourpersonal ut till platsen, och där hittades den anställdes vagn och tidningar, men inte honom.

Den anställde ska till slut ha lyckats fly och genom taket tagit sig in via ett vindsfönster hos en 19-årig kvinna. Han var då "extremt rädd", enligt Kvällsposten.

– Han var blodig hela han. Han påstod att han blivit torterad eller misshandlad under en längre tid. Han hade en irrande blick, förmodligen var han i chock. Han ville bara ha hjälp med att ringa 112, har flickans pappa tidigare sagt till tidningen.

Enligt polisen kunde det hela ha slutat "mycket värre".

På torsdagen begärdes den misstänkte mannen häktad. Det handlar om en 25-årig man med medborgarskap i Syrien.

Enligt häktningsframställan, som Fria Tider tagit del av, begärs han häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov och två fall av grov misshandel. Han behöver tolk på arabisk.


Nyheter från förstasidan

Åkessons plan: "Avsätta Löfven – en gång för alla"

Höll sommartal i Sölvesborg. SD-ledarens uppmaning till regeringen: "Det är dags att ni ställer er på rätt sida av historien."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0