USA-valet
Några av dem som deltar Hillary Clintons kampanj.

"Armé" av demokrater kampanjar för Hillary

Publicerad 27 oktober 2016 kl 13.01
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton har uppbådat en hel "armé" av företrädare som reser landet runt och kampanjar för henne, skriver Real Clear Politics.

Gilla artikeln på Facebook

Det är nu i princip dött lopp mellan Hillary Clinton och hennes republikanske rival Donald Trump. I alla fall om man ska tro den allra senaste opinions­mätningen från Investor's Business Daily som publicerades för bara några timmar sedan. I den mätningen hamnar Trump på 41 procent och Hillary på 43.

För bara fyra dagar sedan var siffrorna de omvända. Då var det istället Trump som ledde med två procentenheter på 43 procent mot Hillarys 41.

IBD publicerar just nu en ny mätning varje dag som, tillsammans med ett flertal andra stora kända mätningar, sammanställs av Real Clear Politics. I de flesta av mätningarna leder den demokratiska kandidaten med en betydligt större marginal.

Det är nu mindre än två veckor kvar till USA:s årliga valdag – den första tisdag som följer på den första måndagen i november månad. På den dagen hålls folkomröstningar, väljs lokala politiska företrädare och röstas det fram kongress­ledamöter. I år är det, liksom det alltid är vart fjärde år, dessutom presidentval.

Hillary Clinton har tidigare uttryckt frustration över att hon inte leder med bredare marginal över Trump än hon gör. Och nu har hennes kampanjstab engagerat alla tänkbara populära profiler som "inhoppare" för att ge henne en välbehövlig knuff i rätt riktning.

President Barack Obama och hans fru Michelle har lagt sina president­sysslor åt sidan och kampanjar helhjärtat för Hillary. Även vice presidenten Joe Biden, hans företrädare Al Gore, Hillarys forna rival Bernie Sanders samt den tidigare republikanen, numera demokratiska senatorn, Elizabeth Warren deltar i "armén".

Till skillnad från Trumps kampanjtåg sprider emellertid de demokratiska partitopparna ut sig över landet. Tusentals kommer exempelvis för att lyssna på Michelle Obama när hon anklagar Trump för att ha en dålig kvinnosyn, en fråga som Hillary själv haft svårt att ta upp på grund av de många och brutala våldtäkter hennes man anklagas för.

Trump får i stor grad klara sig ensam, mycket beroende på att det republikanska parti­etablissemanget fortsätter vända honom ryggen.

– Hillary Clinton har hela Demokratiska partiets resurser och erfarenheter till sitt förfogande medan många erfarna och begåvade republikanska inhoppare inte vill ha något med Trump att göra, konstaterar analytikern Michael Steel.

Donald Trump tycks dock ta det hela med ro. Att det i stor utsträckning är personer som Michelle Obama, Bernie Sanders och Al Gore som för fram Hillary Clintons budskap under hennes kampanjtal är något han gör sig lustig över.

– Det är så lite intresse för Hillary Clinton. Hon är så tråkig att folk kanske letar efter en inhoppare som är mer spännande än hon är, heter det i ett officiellt uttalande.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.