Gudmundson, Arpi och Bali i statlig rapport om rasism

Publicerad 11 juni 2021 kl 20.23

Inrikes. I en "policy brief" från justitiedepartementets statliga kommitté Delmi pekas opinionsbildarna Ivar Arpi, Hanif Bali och Per Gudmundson ut som exempel på hur rasism och främlingsfientlighet normaliseras av etablerade aktörer. Det skriver Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

Delegationen för migrationsstudier är en kommitté under Morgan Johanssons (S) justitiedepartement och har i uppdrag att ta fram underlag för framtida migrationspolitiska beslut.

I en så kallad "policy brief" från Delmi skriver docenten Mattias Ekman om "interaktiv rasism på internet, i pressen och politiken". Ekman tar ledartexter av Ivar Arpi och Per Gudmundson publicerat i Svenska Dagbladet som exempel på vad han kallar "normalisering av rasism och främlingsfientlighet".

”Uttalanden från folkvalda politiker i sociala medier hämtar också element från främlingsfientliga och rasistiska tankefigurer”, skriver Ekman och exemplifierar resonemanget med följande inlägg av M-politikern Hanif Bali.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0