Monas nya fiffel

Åtal väntar efter Monas nya fiffel

Publicerad 10 september 2016 kl 09.55
Av Mattias Albinsson

Politik. En stämningsansökan lämnades i början av månaden in till Nacka tingsrätt med anledning av den nya härva som skakar S-toppen Mona Sahlin.

Gilla artikeln på Facebook

Det är en 46-årig livvakt till den före detta statsminister­kandidaten och Expo-profilen som stämmer säljaren av en mycket dyr bostadsrätt i Nacka. Enligt booli.se såldes bostaden för över 17 miljoner kronor för fyra år sedan. Livvakten hade tänkt köpa bostaden, bland annat med hjälp av ett falskt arbetsgivarintyg från Mona Sahlin.

46-åringen, en invandrare från Chile som tidigare jobbat på Säkerhets­polisen, hade med anledning av det planerade köpet betalat en miljon kronor i handpenning. De pengarna vill han nu ha tillbaka eftersom bostadsrätts­föreningen nekat honom inträde i föreningen och därmed stoppat köpet.

Livvakten har vänt sig till Monas före detta ministerkollega, tidigare justitieminister Thomas Bodström och hans advokatbyrå i centrala Stockholm, för juridisk hjälp. Stämningsansökan har undertecknats av den före detta justitieministern.

Av stämnings­ansökan framgår att pengarna deponerats hos en mäklare på Svensk fastighets­förmedling. Mäklaren håller inne hand­penningen till dess parterna utrett frågan om vem som ska ha pengarna. Troligen kommer säljaren, ett dödsbo efter en nyrik välfärds­entreprenör, kräva en del av pengarna för omkostnader i samband med den planerade försäljningen. Inte minst då 46-åringen försökt köpa bostaden med falska handlingar.

Samtidigt pågår förunder­sökningen i härvan där Mona Sahlin misstänks för grovt osant intygande. Utredningen, som inleddes i början av sommaren, har dragit ut på tiden.

– Det har tagit tid, men man kommer att se sedan varför det tagit tid, säger åklagare Anders Jakobsson, som leder förunder­sökningen, till Expressen.

Mona Sahlin riskerar, om hon fälls av domstolen, att dömas till fängelse.


Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Ivar Arpis text för upp frågan om Sveriges förslumning till debatt.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0