Terrordådet i Stockholm

Åtta vårdas fortfarande på sjukhus efter terrordådet

Publicerad 11 april 2017 kl 17.03
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Åtta personer vårdas fortfarande på sjukhus efter fredagens terrordåd i centrala Stockholm. Det skriver Stockholms läns landsting på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Sammanlagt skadades nio personer allvarligt i dådet, en har sedan gårdagen fått lämna sjukhuset. Två av dem som är inlagda på sjukhus vårdas på intensiv­vårdsavdelning, uppger landstinget.

Utöver de nio allvarligt skadade finns det personer som sökt sjukhus­vård för skador de ådrog sig i samband med attentatet, men som varit av mindre allvarlig karaktär. Dessutom finns patienter som fått vård för krisreaktioner med anledning av dådet.

Under dagen öppnades ett krisstöds­centrum på Hantverkar­gatan 3D i Stockholm. Centrumet drivs gemensamt av Stockholms stad och Stockholms läns landsting och dit kan man vända sig om man behöver prata om sin oro eller sina upplevelser.

Krisstödscentrum kommer att vara öppet varje dag klockan 12.00 och 21.00, även under helgdagarna.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nya migrantrutten: Ryssland–Finland

Har gett upp Vitryssland. Nu marknadsförs en ny rutt in i EU för illegala araber och kurder.0 

Ekonominyheter

Elbristen driver upp brödpriset

Limporna tros nu bli 1–2 kronor dyrare.. Pågens vd: "Regeringen har låtit montera ner kärnkraften."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.