Revolutionära fronten

Attackerade sovande barn med tårgas

Publicerad 14 februari 2013 kl 21.09

Inrikes.En 20-årig man från Göteborg dömdes igår till villkorlig dom efter att, bland annat, ha slagit sönder ett sovrumsfönster och sprutat in tårgas i ett rum med en sovande sjuårig flicka.

Gilla artikeln på Facebook

Händelsen inträffade i november 2011 då den 20-årige mannen tillsammans med tre kumpaner från den militanta vänstergrupperingen Revolutionära Fronten slog till mot en bostad i Alingsås. Klockan tre på natten krossade männen ett fönster till ett sovrum där en 51-årig kvinna låg och sov tillsammans med sitt sjuåriga hjärtsjuka barnbarn. Därefter försökte kvartetten ta sig in i bostaden genom att hugga sig igenom lägenhetsdörren med en yxa. Männen sprutade även in tårgas i lägenheten.

Täckta av glassplitter tog kvinnan tillsammans med sitt barnbarn skydd i lägenhetens badrum. I ett angränsande sovrum låg en 25-årig man och sov, en man som för några år sedan var aktiv i en högerradikal organisation och alltså var den våldsbejakande vänstergrupperingens måltavla.

Den 20-årige mannen fälldes igår av Alingsås tingsrätt på fyra åtalspunkter, misshandel, skadegörelse, snatteri samt narkotikabrott och dömdes till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Här vägrar Morgan Johansson debattera invandringen med M

M och S satt vid samma bord i SVT-studion. "Ni har bett om att inte få debattera den här frågan med Moderaterna..."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0