Brottsvåg på badhusen

Badhus bojkottas av tonårstjejer efter sexvåldsvåg

Publicerad 2 februari 2016 kl 18.03

Inrikes. Ett mycket stort antal sexövergrepp har rapporterats från svenska badhus den senaste tiden. I Stockholm väljer nu allt fler kvinnor att undvika badanläggningarna, rapporterar Dagens Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden till övergreppen är att HVB-hem har delat ut gratis simkort till de så kallade ensamkommande flyktingbarn som bor där.

– Det är ett stort problem. Vissa vet inte hur man beter sig i en simhall, andra kan dessvärre inte ens simma, säger Sara Franzén Shilwan, chef på Eriksdalsbadet i Stockholm till DN.

Eriksdalsbadet har drabbats av ett stort antal sexbrott mot minderåriga flickor, bland annat minst en fullbordad barnvåldtäkt, bara sedan årsskiftet. Gärningsmännen är män från tredje världen som bor på boenden för ensamkommande flyktingbarn.

Badhuset har nu noterat av att märkbart färre tonårstjejer kommer som besökare. Franzén Shilwan säger också till DN att man "blir nedringd" av föräldrar oroar sig över utvecklingen.


Polen, Kroatien och Slovakien har de tryggaste medborgarna. Mångkulturella länder som Sverige och Frankrike mycket farligare, enligt EU:s officiella statistik.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0