Brottsvåg på badhusen

Badhus bojkottas av tonårstjejer efter sexvåldsvåg

Publicerad 2 februari 2016 kl 18.03

Inrikes. Ett mycket stort antal sexövergrepp har rapporterats från svenska badhus den senaste tiden. I Stockholm väljer nu allt fler kvinnor att undvika badanläggningarna, rapporterar Dagens Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden till övergreppen är att HVB-hem har delat ut gratis simkort till de så kallade ensamkommande flyktingbarn som bor där.

– Det är ett stort problem. Vissa vet inte hur man beter sig i en simhall, andra kan dessvärre inte ens simma, säger Sara Franzén Shilwan, chef på Eriksdalsbadet i Stockholm till DN.

Eriksdalsbadet har drabbats av ett stort antal sexbrott mot minderåriga flickor, bland annat minst en fullbordad barnvåldtäkt, bara sedan årsskiftet. Gärningsmännen är män från tredje världen som bor på boenden för ensamkommande flyktingbarn.

Badhuset har nu noterat av att märkbart färre tonårstjejer kommer som besökare. Franzén Shilwan säger också till DN att man "blir nedringd" av föräldrar oroar sig över utvecklingen.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0