"Bara ni grabbar?" – här hånar Ricky Gervais invandringen

Scrolla för video...

Publicerad 26 december 2023 kl 16.08

Kulturnyheter. Den brittiske komikern Ricky Gervais gör narr av invandringen i ett uppträdande – och frågar sig vart alla kvinnor och barn tog vägen.

Dela artikeln

I sin nya Netflix-special "Armageddon", som släpptes på juldagen, hånar Ricky Gervais politisk korrekthet och lättkränkthet.

Bland annat skämtar han om hur en stor majoritet av de illegala "båtflyktingar" från tredje världen som anländer till England är unga män.

– Jag älskar illegala invandrare, säger Gervais och fortsätter:

– Ibland åker jag ner till Dover över dagen och tittar ut, letar efter en båt. Jag ser en jolle med cirka 60 personer och jag säger "hitåt" och drar in dem till stranden. Jag säger "kvinnor och barn först". De säger "här finns inga kvinnor och barn". Bara ni grabbar, alltså? Kom igen, grabbar – kom igen, grabbar!

Om han åker ner dit en dag och inte ser några båtar blir han "helt jävla förstörd", fortsätter Gervais.

Den legendariske komikern skämtar också om en manlig invandrare som vill åka hem till Gary Lineker, en politiskt korrekt brittisk kändis som vill ha öppna gränser. Skämtet anspelar på medievinklingen att praktiskt taget alla som tar sig illegalt till England är "flyktingar", trots att det rör sig om ekonomiska migranter.

Officiella siffror visar att omkring 87 procent av de invandrare som kommer till Storbritannien på småbåtar är män. Siffra är dock omtvistad och kan i själva verket vara ännu högre.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.