USA åt vänster
Kristen Clarke.

Bidens antirasistiska boss tror att svarta är "genetiskt överlägsna" vita

Publicerad 13 januari 2021 kl 13.34

Utrikes. Joe Biden vill som president tillsätta Kristen Clarke som chef över justitiedepartementets mäktiga medborgarrättsdivision som bekämpar så kallad rasism. Men Clarke har själv uttryckt att svarta är genetiskt överlägsna vita "fysiskt, mentalt och andligt".

Gilla artikeln på Facebook

Det är programledaren Tucker Carlson på Fox News som tar upp Kristen Clarkes tidigare utspel om hur det mörka pigmentet neuromelanin ger afrikaner magiska superkrafter.

I egenskap av ordförande för Black Students Association vid Hardvarduniversitetet skrev Clarke år 1994 ett brev till Harvard Crimson med "teorier och observationer" som hon tyckte att föreningen skulle använda sig av i "sökandet efter sanning om de genetiska skillnaderna mellan svarta och vita".

I brevet förklarar hon hur melanin "ger svarta deras överlägsna fysiska och mentala förmågor". Svarta är också andligt överlägsna, "något som inte kan mätas utifrån eurocentriska måttstockar", förklarade Kristen Clarke.

Clarke försvarade sig senare med att hon inte själv nödvändigtvis trodde på de teorier hon fört fram. Vänsterorganisationen Harvard Crimson konstaterade dock krasst att allt tydde på att hon gjorde det.

I sin roll som chef för medborgarrättsdivisionen lovar Kristen Clarke att slå till hårt mot "hat" och "diskriminering". Tucker Carlson anser dock att det vore rimligare om Kristen Clarke utreddes av divisionen än att hon fick styra den.

– Vi får se om Clarkes nominering når den amerikanska senaten. Om den gör det får vi allvarliga problem, säger han.


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Fertig? Jawohl!" Avspeglar starka banden mellan svenska kvällstidningen och naziregimen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

AFS får tre mandat i kyrkomötet

SD backar stort. Men uppstickaren Alternativ för Sverige får mandat till sist.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Afghanistan är inte ett isolerat fiasko. 20 år efter 11 september utmanas USA:s makt från alla håll, skriver Pat Buchanan.0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0