Klimatet

Bill Gates: "Rika länder bör övergå till 100% syntetiskt nötkött"

Publicerad 17 februari 2021 kl 13.06

Utrikes. Den så kallade rika världen bör helt sluta äta nötkött och övergå till "100 procent syntetiska" alternativ, enligt Bill Gates. Kossorna ger nämligen ifrån sig för mycket gaser, vilket orsakar klimatförändringar, anser Microsoft-grundaren.

Gilla artikeln på Facebook

Bill Gates, som idag är världens tredje rikaste man, har den senaste tiden varit upptagen med att ägna sig åt coronavisuret.

Men nu är den 65-årige miljardären uppenbarligen tillbaka i sina gamla spår – och släpper en ny bok om den så kallade klimatfrågan.

I en intervju med Technology Review diskuterar Gates sin nya bok – "How to Avoid a Climate Disaster" – och lägger fram sina förslag om att övergå till fejkat kött.

– Jag anser att alla rika länder bör övergå till 100 procent syntetiskt nötkött, svarar Gates när han tillfrågas om hur länder kan bidra till att minska metanutsläppen inom livsmedelsproduktionen.

Nötkreatur släpper ut metangaser genom sin matsmältning, och enligt klimataktivister orsakar detta global uppvärmning.

– Man kan vänja sig vid smakskillnaden, och det påstås att de kommer att få det att smaka ännu bättre i framtiden, fortsätter Gates apropå det syntetiska köttet.

Microsoft-grundaren uppger att han är hoppfull om att en omställning till växtbaserade proteiner kommer att bidra till att bekämpa metanutsläpp från boskap. Han medger att argumentet att man måste göra sig av med kossorna är impopulärt, men han anser att det i slutändan kan vara värt att göra så.


Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Forskare: Usel idé att plugga med musik i lurarna. Ny studie punkterar vanlig uppfattning.0 

Feminiseringen av högskolan tros förklara minskad produktivitet. Fokus på "mjuka värden" och vänsteraktivism ger nedslående resultat.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0