Nu vill ministern att EU ska "straffa" landet för att det inte är tillräckligt liberalt.

" />

Nu vill ministern att EU ska "straffa" landet för att det inte är tillräckligt liberalt.

" />

Nu vill ministern att EU ska "straffa" landet för att det inte är tillräckligt liberalt.

" />
Birgitta Ohlsson. (Foto: Baltic Development Forum/CC-BY)

Birgitta Ohlsson vill tvinga Ungern bli liberalt

Publicerad 14 mars 2013 kl 05.20

EU.Att Ungerns demokratiskt valda parlament röstat igenom grundlagsförändringar som för landet i en konservativ riktning är "oroväckande och sorgligt". Det menar EU-minister Birgitta Ohlsson, som nu kräver att EU ska straffa landet.

Gilla artikeln på Facebook

Den ungerska högerregeringens grundlagsförändringar, som bland annat slår fast att familjen bygger på en "gift man och kvinna", blev för mycket för den kulturradikala folkpartisten.

– Jag trodde aldrig att man skulle behöva ha den här typen av diskussioner i Europa 2013, att ett land på punkt efter punkt skulle utmana mycket av det som är EU:s grund, säger Birgitta Ohlsson till TT.

Nu kräver Ohlsson att medlemsländer som inte lever upp till EU:s liberala och globalistiska värdegrund ska "straffas", rapporterar TT. Hon beklagar samtidigt att utrikesminister Carl Bildt inte varit lika pigg på att tvinga motsträviga länder i en liberal riktning.

EU-ministern fick snabbt stöd av Dagens Nyheter. I en osignerad ledare klagar den vänsterliberala tidningen på Ungerns "ärkekonservativa" grundlag och skriver att Birgitta Ohlsson "borde få hela den svenska rege­ringen med sig" i sina krav på sanktioner mot landet.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Mer från EU

Ungrare och polacker slipper bli mångkultur – får vakta EU:s gräns istället

Läckor avslöjar EU-satsning på återvandring.. Samtidigt ska länder som Ungern och Polen slippa att bli mångkultur, enligt Ekots uppgifter.0 

Google får betala halv miljard för "GDPR"

Att konsumenten godtar personuppgiftsbehandling räcker inte.. Godkännandet måste på varje punkt vara "aktivt" och "informerat", enligt nytt – dyrt – beslut.0 

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0