Almedalen 2018
Jan Björklund anklagar SD för "rasistiska" fötter.

Björklund anklagar SD för "rasism": Vi kommer ALDRIG samarbete med dem

Publicerad 3 juli 2018 kl 13.07

Inrikes. Liberalerna kommer aldrig under några som helst omständigheter sitta i en regering med Sverigedemokraterna. Det klargjorde han i SVT:s Morgonstudion på tisdagen.

Gilla artikeln på Facebook

Idag är det Liberalernas dag i Almedalen. Mycket den senaste tiden har handlat om Alliansens eventuella relation med Sverigedemokraterna.

Men enligt Liberalernas partiledare finns det ingen sådan. Att ge SD ordförandeposter i riksdagens utskott efter valet handlar bara om en principiell proportionalitet, inte om samarbete, politik eller värderingar.

– Jag vill vara väldigt tydlig: Liberalerna kommer aldrig sätta sig i en regering som samarbetar med Sverigedemokraterna. De är ett nationalistiskt parti, med ena foten kvar i den rasistiska myllan – vi kommer aldrig att samarbeta med dem, säger Jan Björklund i SVT.

Björklund delar även Carl Bildts uppfattning att det vore "farligt" för Sverige att lämna EU och att det skulle få "förödande konsekvenser" för landet. Likt Bildt pekar han ut nationalister som EU:s nya huvudfiende.

I stället för mindre eller inget EU behöver Sverige mer EU och ansluta sig till euron, anser Björklund.

Enligt Jan Björklund behöver det svenska folket heller ingen riktig folkomröstning om EU, som SD förespråkar. Det räcker med att se höstens val som en sådan omröstning, verkar han tycka.

– Det här valet blir i själva verket den folkomröstning om medlemskapet som Sverigedemokraterna kräver. Detta måste människor förstå att när man lägger sin röst på valdagen. Ska Sverige vara med i det europeiska samarbetet eller inte?, sade han på en presskonferens idag enligt SVT.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0