Tjärna Ängar

Blåljussabotage i somalier-område på nyårsnatten

Publicerad 1 januari 2020 kl 15.40

Inrikes. Vid tolvslaget började den uppmärksammade lagen om blåljussabotage att gälla, där maxstraffet för grovt brott är livstids fängelse. Två fall inträffade redan på nyårsnatten.

Gilla artikeln på Facebook

I somalier-området Tjärna Ängar i Borlänge gick gärningsmän till attack med stenkastning mot polisen och räddningstjänsten under en utryckning.

En polis träffades av en sten och händelsen rubriceras som blåljussabotage, skriver P4 Borlänge på nätet.

Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen, säger till Aftonbladet att attacken inträffade under en utryckning på ett larm om en brand på en balkong, som hade orsakats av en fyrverkeripjäs. En liten grupp gärningsmän attackerade då räddningstjänsten och polisen med stenkastning.

– En polis träffades i huvudet av en mindre sten men blev inte allvarligt skadad, säger Fredrik Bäcker.

Ingen person greps på platsen men polisen tror att man kommer att hitta gärningsmannen eftersom händelsen filmades med en typ av drönare som polisen använder sig av för att hålla koll på vad som händer i det somaliska bostadsområdet, som klassas som ett "riskområde" av myndigheten.

I det andra fallet krossades en ruta på en polisbil på Fiskaretorget i Västervik. En person greps för den händelsen, som också rubriceras som blåljussabotage.


Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0