Tjärna Ängar
Typiska bostadshus i Tjärna Ängar.

Tidningsbud omringad och bestulen på bil i somaliskt getto

Publicerad 2 oktober 2020 kl 10.41

Inrikes. Brottsligheten i Borlänge fortsätter. Under natten hotades, omringades och bestals ett tidningsbud på sin bil i Tjärna Ängar, även känt som Lilla Mogadishu.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 04-tiden i natt som ett tidningsbud blev omringad av flera personer och bestulen på sin tidningsbil i invandrarområdet Tjärna Ängar i Borlänge.

– Efter att tidningsbudet blivit omringad uppstod skrik och bråk runt bilen. En av personerna tog tidningsbilen och körde i väg. Tidningsbudet sprang då efter samtidigt som han mottog verbala hot av gärningsmannen i bilen, uppger polisens presstalesperson Diana Qudhaib på myndighetens hemsida.

Polisen skickades till platsen och cirkulerade i området för att söka efter gärningsmannen. Bilen återfanns men förövarna gick inte att hitta.

Händelsen rubriceras som olaga hot och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Tjärna Ängar är en stadsdel i Borlänge som även kallas "Lilla Mogadishu" på grund av den höga andelen invandrare från Somalia.

Enligt Wikipedia utgjorde somalier hela 36,8 procent av områdets invånare under perioden 2017-18. Nio av tio i området är utrikesfödda och stadsdelen har beskrivits "som ett av stadens största problemområden med hög kriminalitet".

Tidigare i veckan meddelade kommunens politiker att brottsligheten i Borlänge eskalerat under sommaren och att läget är akut. Kommunen har gått upp i "rött läge" för att få kontroll på kriminaliteten.


Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Historikern Christopher Lasch hjälper oss förstå explosiva läget efter USA-valet.0 Plus

Vetenskap

Svenskt rymdinstrument ska leta liv på Jupiters månar. "Vore fantastiskt identifiera något slags spår av liv."0 

Svenska astronomer: Vi har hittat mystiska radiosignalernas källa. Regelbundna "meddelandena" från yttre rymden har gäckat forskarna i åratal.0 Plus

Kultur