BLM-lyxen
Patrisse Khan-Cullors tvingades lämna BLM förra året. Till höger: Wildseed Centre for Art and Activism.

BLM-pengar gick till herrgård för 60 miljoner

Publicerad 31 januari 2022 kl 08.01

Utrikes. Black lives matter har i hemlighet överfört jättesummor till en kanadensisk välgörenhetsorganisation som drivs av en ökänd BLM-grundares lesbiska fru. Pengarna har använts för att köpa en stor herrgård, rapporterar New York Post.

Dela artikeln

Patrisse Khan-Cullors, marxist och medgrundare till Black Lives Matter Global Foundation Network, tvingades lämna organisationen förra året.

Detta efter att de kommit fram att hon köpt villor åt sig själv för motsvarande 30 miljoner kronor. Bland annat en gård på 1.000 kvadratmeter i ett exklusivt och helvitt område i Topanga Canyon utanför Los Angeles.

Nu avslöjar New York Post hur ännu mer pengar från BLM har gått till exklusiva hus åt närstående till Patrisse Khan-Cullors.

M4BJ, en Toronto-baserad stiftelse startad av Khan-Cullors "hustru" Janaya Khan, köpte i somras en 10.000 kvadratmeter stor herrgård för motsvarande 60 miljoner kronor. Det visar uppgifter från Torontos fastighetsregister.

Fastigheten, som kallas Wildseed Centre for Art and Activism, var en gång i tiden högkvarter för det lokala kommunistpartiet.

Två ledande företrädare för M4BJ valde tidigare i januari att lämna organisationen efter att det kommit fram att herrgården hade köpts med pengar som smusslats från BLM, rapporterar New York Post.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.