BLM-lyxen

BLM-ledaren köper lyxvilla i helvitt område

Publicerad 11 april 2021 kl 06.01

Utrikes. Black lives matter-grundaren Patrisse Cullors har köpt en gård på 1.000 kvadratmeter i ett exklusivt och helvitt område i Topanga Canyon utanför Los Angeles. Prislappen landade på motsvarande 12 miljoner kronor, rapporterar Dirt.com.

Dela artikeln

Black lives matter tog under 2020 emot donationer på närmare en miljard kronor, främst från diverse multinationella storföretag som svenska H&M. Många har frågat sig vart pengarna egentligen tog vägen.

Grundaren Patrisse Cullors, 37, startade Black lives matter år 2013 efter George Zimmermans mycket uppmärksammade dödsskjutning av Trayvon Martin. Cullors identifierar sig som kommunist och vill avskaffa kapitalismen. Hon är gift med Janaya Khan, som var med och grundade Black lives matter Toronto.

Nu har paret skaffat sig en ny egendom i ett exklusivt område i Topanga Canyon, som ligger utanför Los Angeles. Gården på cirka 1.000 kvadratmeter inkluderar flera byggnader, inklusive ett gästhus med eget badrum och kök.

De svarta utgör strax över en procent av befolkningen i Topanga Canyon, skriver Det goda samhället. Området beskrivs som ett av de vitaste områdena i hela Kalifornien, där vita människor idag är har blivit en minoritet på grund av massinvandring från tredje världen.


Efter snyftreportaget i GP. Joakim Lamotte ställde kompletterande fråga till jättefamiljen.0 Plus

Fyra i matchfixningshärva. Allsvenskan-matchen var uppgjord på förhand.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Livstid och utvisning för mordet på Joullnar

Kvinnans kropp hittades dumpad i skogsområde. Mahmouds bror samtidigt efterlyst av Interpol för orelaterat dubbelmord i Nässjö.0 

Ekonominyheter

Skattesubventionerade "serverhallar" var bitcoinfabriker

Nya cirkusen kring politikernas skandalsatsning.. "Hur mycket pengar den här sedelpressen spottat ut i tillgångar, det vet vi inte."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.