Fel i SD-kuriren

Av Widar Nord den 26 april 2015 kl 19.37

I Sverigedemokraternas partiorgan SD-kuriren publicerar Mattias Karlsson nu en konspirationsteori om att jag "i hemlighet är med och leder SDU". Texten publiceras utan att jag fått bemöta dessa häpnadsväckande uppgifter. Därför bemöts de här.

Som "bevis" för sitt påstående använder Mattias Karlsson ett mejl som SD-ledningen har kommit över genom dataintrång i William Hahne och Gustav Kasselstrands mejlboxar.

Mejlet kan ni läsa här.

Hahne och Kasselstrand anklagas, med detta mejl som bevis, för att "i hemlighet" ha överlåtit ledarskapet i ungdomsförbundet till mig. Detta "bevis" kommer under morgondagen att användas för att utesluta dem ur Sverigedemokraterna.

Mejlet handlar om SDU:s idéprogram, som offentliggjordes den 8 juli 2013.

Diskussionen i mejlet handlar om att jag ska ha uttryckt mig kritiskt om en passage i programmet, närmare bestämt formuleringen om att staten ska "fostra och bilda folket" som jag mycket riktigt tyckte var ett "starkt socialdemokatiskt statement". Men denna synpunkt diskuterade jag aldrig med Gustav Kasselstrand eller William Hahne. Istället var det en insändarskribent (som ville få in en hyllningstext till SDU-programmet i Fria Tider) som fick höra denna ödesdigra sågning av formuleringen. Insändarskribenten blev uppenbarligen sur och förde vidare mina synpunkter till SDU-ledningen. Men som framgår av mejlen är Gustav Kasselstrand inte intresserad av hur jag personligen ska reagera på deras program, utan att min åsikt "kan vara ganska vanlig även för andra". Fair enough, kan man tycka. Men i SD är det uppenbarligen ett skäl för att utesluta folk ur partiet.

Jag har aldrig diskuterat SDU:s idéprogram med William Hahne eller Gustav Kasselstrand. Programmet har inte "i hemlighet" skickats på "remiss" till mig, så som hävdats. Det framgår redan av datumet på SD-Kurirens hackade mejl: Den 22 juli 2013. Då hade SDU-programmet, som framgår av denna länk, redan legat uppe på SDU:s hemsida i två veckor. Mattias Karlsson har alltså läst så slarvigt att han nu offentliggör "bevisning" som i själva verket talar till motpartens fördel.

Jag har träffat Gustav Kasselstrand och William Hahne vid ett tillfälle i mitt liv, närmare bestämt när vi båda stötte ihop under Freedomfest, ett föreläsningsevenemang som svenska Misesinstitutet höll i Stockholm för några år sedan och som riktar sig till frihetligt konservativa och klassiska liberaler. Senare under kvällen sågs vi av en slump på ett näringsställe i samma område. Då diskuterade vi SD, klassisk liberalism och andra frågor. Några planer på att iscensätta något så kallat "identitärt" maktövertagande i SD eller SDU diskuterades däremot inte. Hade det funnits några sådana planer hade Mattias Karlsson naturligtvis hittat dem i de 15.000 mejl som han har lagt vantarna på vid det här laget.

Av läckor inifrån SD framgår att Mattias Karlsson och Richard Jomshof faktiskt blev förvånade när de fick tillgång till de hackade mejlen, och insåg att det inte fanns något samarbete mellan mig och SDU. Men istället för att ta tillbaka sina anklagelser när de visar sig vara falska så publicerar man alltså lösryckta citat i SD-Kuriren istället, där man med Infowars känsla för saklighet och vederhäftighet försöker framställa det som att man har haft rätt hela tiden. Det är inte speciellt ärligt agerat, men den som följt SD-ledningens metoder de senaste veckorna har få skäl att bli förvånad.

PS. Karlsson påstår också att jag varit med och tagit fram en "ny logotyp" för SDU. Det har jag inte. Vi gjorde i samband med förnyandet av den grafiska profilen för Fria Tider även några skisser på en grafisk profil för SD, inte SDU, och detta mest på skoj. Skisserna skickades till SD som dock samtidigt tog fram en ny och egen betydligt bättre grafisk profil. Jag skickade då över våra skisser till SDU i händelse av att de kunde använda dem till något, vilket de inte gjorde. Dessa skisser har inget samband med de senare diskussioner om ny logotyp som har förts inom SDU.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.

Ledarbloggens webbsvep