"Folk vill ha en media som erkänner att det är normalt att vara normal"

Av Widar Nord den 15 juni 2016 kl 16.39

Alternativ media är på tapeten. Först kom Mittuniversitetets studie om invandringskritiska alternativmedier, där jag och några branschkollegor medverkade. Sedan släppte LO sin utskrattade rapport om att vi som medverkade i studien skulle ha förlorat 74 procent av våra Facebook-reaktioner sedan november förra året.

Trafiken från Facebook har inte minskat under denna tid, enligt Google Analytics, så mycket tyder på att LO:s studie är en bluff. Men vi måste så klart tillämpa LO:s mätmetod (räkna alla reaktioner, på alla artiklar) innan vi kan vederlägga påståendet helt.

Under tiden kan vi lyssna på mediekritikern och författaren Joaquin Flores, som har några intressanta iakttagelser på temat alternativ media. I synnerhet om medie­konsumenters och eventuella gåvo­givares vilja att finansiera en alternativ media som motarbetas ekonomiskt av den internationella storfinansen.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.