Ingen reklam från Fria Tider i Ikea-produkter

Av Widar Nord den 23 april 2016 kl 16.10

Ikea Kungens Kurva.

De senaste veckorna har Expressen vid flera tillfällen skrivit om att flygblad med Fria Tiders logotyp har hittats i produktförpackningar sålda på Ikea i Stockholm.

Vi vill förtydliga att Fria Tider inte på något sätt står bakom dessa flygblad. Vi har genom åren fått önskemål från läsare som önskat köpa flygblad, klistermärken och liknande med reklam för Fria Tider. På grund av risken att dessa skulle klistras upp eller spridas i offentliga miljöer utan tillstånd har vi konsekvent tackat nej till dessa förfrågningar.

De lappar som har spridits på Ikea är således inte upptryckta av eller efter tillstånd från oss. Vi fick kännedom om problemet när media skrev om det. Om någon vet vem som delar ut flygbladen är vi tacksamma för tips om detta.

Expressen försöker emellertid att få det att låta som att vi marknadsför oss genom att smyga ned trycksaker i lådor från Ikea. Detta stämmer inte, och det är oseriöst av Expressen att publicera flera artiklar om oss med denna antydan utan att låta oss kommentera uppgifterna.

Slutligen begriper vi naturligtvis att den som har skrivit ut och spridit flygbladen gillar tidningen och att syftet inte är att förstöra för oss. Vi hoppas därför att personen nu frivilligt upphör med denna verksamhet. Läsare som önskar hjälpa oss att nå fler människor kan gilla vår Facebook-sida, mejla artikeltips till människor de känner eller sprida våra artiklar i sociala medier. Vill man marknadsföra Fria Tider på heltid går det utmärkt att söka jobb på vår telemarketing­avdelning. Vi marknadsför oss gärna, men då är metoderna professionella och följer alla etiska och juridiska regler.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.