Bodström: "Donald Trump den fredligaste presidenten USA haft"

Publicerad 11 oktober 2019 kl 12.43

Inrikes. Donald Trump är den fredligaste presidenten som USA haft. Det förklarade den tidigare S-politikern Thomas Bodström i TV4 Nyhetsmorgon på fredagen.

Gilla artikeln på Facebook

USA har dragit sig tillbaka från norra Syrien i samband med Turkiets offensiv i området. Detta har kallats för ett svek mot kurderna, som bidrog till segern över Islamiska Staten.

Även Thomas Bodström kallar USA:s tillbakadragande för ett "otroligt svek" mot kurderna.

Men det ligger i linje med vad den amerikanske president sagt, påpekade han i TV4. Enligt den tidigare S-politikern är det onaturligt att USA ska gå runt som den stora killen på skolgården världen över.

– Man reagerar ju ryggmärgsmässigt när det gäller Trump, att vad han än gör så är det fel. Man tycker så illa om den mannen, eller jag gör det i varje fall. Men man måste ändå säga att han är den fredligaste presidenten som USA har haft, sade han i Nyhetsmorgon.

"Nää", inflikade snabbt SVT:s vd Eva Hamilton, som av någon anledning kallats in som expert i TV4:s panel.

Men Bodström stod på sig och betonade att Trump visst är den fredligaste presidenten i modern tid när det gäller att inte starta krig. Trump vill inte ha krig någonstans, menar han.

– Det är ett faktum att han vill dra sig ur alla krig, oavsett hur mycket det tar emot att säga det.

Thomas Bodström kommenterade också Socialdemokraternas senaste utspel om att minska flyktinginvandringen till Sverige för att försöka ta tillbaka väljare från Sverigedemokraterna. Ex-ministern tror inte det kommer fungera, utan menar att väljare bara kommer uppfatta som en bekräftelse på att SD har haft rätt hela tiden.


Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0