Bodström: "Donald Trump den fredligaste presidenten USA haft"

Publicerad 11 oktober 2019 kl 12.43

Inrikes. Donald Trump är den fredligaste presidenten som USA haft. Det förklarade den tidigare S-politikern Thomas Bodström i TV4 Nyhetsmorgon på fredagen.

Gilla artikeln på Facebook

USA har dragit sig tillbaka från norra Syrien i samband med Turkiets offensiv i området. Detta har kallats för ett svek mot kurderna, som bidrog till segern över Islamiska Staten.

Även Thomas Bodström kallar USA:s tillbakadragande för ett "otroligt svek" mot kurderna.

Men det ligger i linje med vad den amerikanske president sagt, påpekade han i TV4. Enligt den tidigare S-politikern är det onaturligt att USA ska gå runt som den stora killen på skolgården världen över.

– Man reagerar ju ryggmärgsmässigt när det gäller Trump, att vad han än gör så är det fel. Man tycker så illa om den mannen, eller jag gör det i varje fall. Men man måste ändå säga att han är den fredligaste presidenten som USA har haft, sade han i Nyhetsmorgon.

"Nää", inflikade snabbt SVT:s vd Eva Hamilton, som av någon anledning kallats in som expert i TV4:s panel.

Men Bodström stod på sig och betonade att Trump visst är den fredligaste presidenten i modern tid när det gäller att inte starta krig. Trump vill inte ha krig någonstans, menar han.

– Det är ett faktum att han vill dra sig ur alla krig, oavsett hur mycket det tar emot att säga det.

Thomas Bodström kommenterade också Socialdemokraternas senaste utspel om att minska flyktinginvandringen till Sverige för att försöka ta tillbaka väljare från Sverigedemokraterna. Ex-ministern tror inte det kommer fungera, utan menar att väljare bara kommer uppfatta som en bekräftelse på att SD har haft rätt hela tiden.


"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0