Peter Wolodarski, chefredaktör och affärsområdeschef Dagens Nyheter och Niklas Nyberg, chefredaktör och vd för HSS Media.

Bonnier expanderar ytterligare i Finland

Publicerad 22 februari 2024 kl 10.44

Media. Familjen Bonnier köper nu upp ytterligare tidningar i Svenskfinland. Denna gång förvärvas HSS Media, som ger ut tidningarna Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten. Syftet med köpet uppges bland annat vara att bidra till ett "inkluderande samhälle".

Dela artikeln

Bonnier dominerar redan dagstidningsmarknaden i Sverige – och nu är siktet inställt på Finland.

Förra året kom beskedet att den liberala koncernen tar över den anrika finlandssvenska dagstidningen Hufvudstadsbladet. I samband med det fick Bonnier också kontroll över tidningarna Västra Nyland och Östnyland.

Nu meddelar Bonnier News att man även köper den österbottniska mediekoncernen HSS Media med tidningarna Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten. De österbottniska tidningarna kommer att ingå i Bonnier News "affärsområde Dagens Nyheter".

– HSS Medias tidningar har en nyckelroll för svenskspråkig kultur i Österbotten. Vi tror att Bonnier News och Dagens Nyheter kan skapa goda förutsättningar för en fortsatt utveckling av journalistiken samt en långsiktig utgivning av tidningarna, säger Peter Wolodarski, chefredaktör och affärsområdeschef för DN, i ett pressmeddelande.

"Ett tydligt kulturellt åtagande"
Bonnier News lyfter fram förvärvet som "ett tydligt kulturellt åtagande" och vikten av att bidra till ett "inkluderande samhälle".

– Bonnier News har en tydlig vision i att som långsiktig medieägare värna det fria ordet och oberoende journalistik, men även att bidra till ett demokratiskt, hållbart och inkluderande samhälle. HSS Medias verksamhet ligger helt i linje med den visionen och är dessutom en betydande bärare av den finlandssvenska kulturen, säger Anders Eriksson, vd för Bonnier News.

Även lokalradiostationen Radio Vaasa och marknadsföringsbyrån Seger Marketing ingår i affären, som förutsätter godkännande av Konkurrens- och konsumentverket.


Efter snyftreportaget i GP. Joakim Lamotte ställde kompletterande fråga till jättefamiljen.0 Plus

Fyra i matchfixningshärva. Allsvenskan-matchen var uppgjord på förhand.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Livstid och utvisning för mordet på Joullnar

Kvinnans kropp hittades dumpad i skogsområde. Mahmouds bror samtidigt efterlyst av Interpol för orelaterat dubbelmord i Nässjö.0 

Ekonominyheter

Skattesubventionerade "serverhallar" var bitcoinfabriker

Nya cirkusen kring politikernas skandalsatsning.. "Hur mycket pengar den här sedelpressen spottat ut i tillgångar, det vet vi inte."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.