M-toppens bordellbesök
Hans Forsberg (M) får över sex miljoner efter att han tvingats avgå pga sexdom.

Bordellbesöket blev ekonomisk JACKPOTT för M-politikern: Nu får han över SEX miljoner

Publicerad 23 september 2020 kl 13.45

Politik. Hans Forsberg (M), tidigare ordförande för kommunstyrelsen i Kungsbacka, beviljas över sex miljoner kronor i avgångspension efter att ha dömts för brott. Det rapporterar flera medier.

Gilla artikeln på Facebook

Hans Forsberg åkte 23 maj i år fast för köp av sexuell tjänst i samband med ett polistillslag mot en så kallad lägenhetsbordell på Jakobsdalsgatan i Örgryte. Efter att ha godtagit ett strafföreläggande från åklagaren gick den 56-årige M-politikern med på att betala 50 dagsböter à 820 kronor; totalt 41.000 kronor.

Med anledning av sexdomen tvingades Forsberg att lämna alla förtroendeuppdrag för Kungsbacka kommun från och med 16 juni.

– Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvenserna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag, sade Forsberg i ett pressmeddelande efter avhoppet.

Men det kommer inte gå någon nöd på den ångerfulle M-toppen. Kommunen har nämligen ett generöst avtal om avgångspension för sina politiker, som Forsberg var snabb med att ansöka om pengar ifrån.

Under gårdagen godkände kommunstyrelsen att deras tidigare sexdömde kollega ska beviljas så kallad visstidspension. Det innebär att Hans Forsberg kommer få 58.459 kronor i månaden fram till dess han fyller 65 år. Totalt drygt sex miljoner kronor under knappt nio års tid.

Det socialdemokratiska oppositionsrådet Eva Borg försvarar beslutet att godkänna avgångspensionen för den sexdömde moderaten. Anledningen är att hon bedömer att det vore svårt för kommunen att neka den före detta kollegan att även han ta del av de frikostiga pensionsförmåner som politikerna i kommunstyrelsen beviljat sig själva.

– Vi har haft en ordentlig diskussion i vår partigrupp och har kommit fram till att det är svårt att krypa ur avtalet, säger hon till SVT.

Det var emellertid inte alla politiker i kommunstyrelsen som tyckte det var rätt att godkänna avångspensionen. Maria Losman (MP), Kalle Påsse Sundvall (M) och Niklas Mattson (KD) röstade nej medan Sverigedemokraterna avstod från att rösta.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0