Polisens bild på Bo Hansson i samband med gripandet.

Bosse Hansson utvisas från USA på livstid

Publicerad 24 april 2019 kl 15.27

Media. Den pensionerade SVT-profilen Bo "Bosse" Hansson, 85, kommer undan med villkorlig dom i USA efter att han anklagats för att ha tafsat på tonårspojkar. Domen innebär att han inte tillåts återvända till landet.

Gilla artikeln på Facebook

Hansson greps i januari misstänkt för att ha sexuellt ofredat en 13-årig pojke som lekte på en klätterställning i en park i Coral Springs i Florida.

Den 85-årige SVT-profilen uppgavs då i amerikansk media också ha tagit kontakt med två andra tonårspojkar, försökt ta tag i den enes tröja och bett att få se pojkens muskler. Det ska ha skett dagen efter den första attacken.

Nu har Bosse Hansson, efter att ha gjort en överenskommese med åklagaren, dömts till tolv månaders villkorlig dom. Överenskommelsen går ut på att han har erkänt sig skyldig till misshandel, men däremot inte sexuellt ofredande.

Paula McMahon, pressekreterare på åklagarmyndigheten i Florida, skriver till Aftonbladet att det 13-åriga offret har kognitiva problem och skulle få det jobbigt om han skulle tvingas vittna. Pojkens familj har därför gått med på lösningen.

Nu kommer Hansson att flygas ut ur landet – och han är inte välkommen tillbaka i USA.

"Han förväntas lämna USA den 24 april. Domen innebär att han är förbjuden att återvända till USA", skriver Paula McMahon till Aftonbladet.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Ivar Arpis text för upp frågan om Sveriges förslumning till debatt.0 Plus

Mer från Media

Trump: "Google försöker rigga presidentvalet"

Rasar efter avslöjande.. Google-chef berättar i smygfilmat samtal om hur sökjätten jobbar för att förhindra en ny "Trumpsituation" 2020.0 

Sidor

Vetenskap

Experter slår larm: 10.000-tals farliga ämnen i dricksvattnet. Helt bortom kontroll, enligt expertgruppen.0 Plus

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0