Taxeringsrevisorn 2 är en del av Rosengård-byggnaden Kinesiska muren.

Bostadsrättsförening i Rosengård säljs av Kronofogden

Publicerad 21 september 2021 kl 06.08

Inrikes. En hel bostadsrättsförening i Rosengård säljs på exekutiv auktion den 28 september, skriver Kronofogden på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

"Välkommen på visning, Thomsons Väg 50-56, Malmö", skriver myndigheten i något som ser ut som ett mäklarprospekt. Den kontroversiella bostadsrättsföreningen i Malmö ska nu säljas på exekutiv auktion i dess helhet.

När föreningen tillkom ansåg politikerna att invandrarna som bodde i husen borde få göra som svenska boomers och bli rika på att "ombilda" sina hyresrätter till bostadsrätter. Men föreningen sköttes inte som det var tänkt och nu säljs hela bostadsrätts­föreningen på exekutiv auktion – varpå de boende blir hyresgäster igen.

Invandrarna har visserligen kvar "besittningsrätten" och rätten till en reglerad hyra, så i praktiken kommer den som köper de 79 bostadsrätterna att få dras med ett stort socialt och mångkulturellt åtagande. När bostadsrätter ombildas till hyresrätter på detta sätt går dock "värdena" för de som köpt lägenheterna upp i rök, så helt smärtfri för de boende är situationen inte.

För köparen värderas de 79 nybildade hyresrätterna av Kronofogden till blygsamma 70 miljoner kronor. Enligt SvD har Handelsbanken pant i huset och ska ha sina pengar först.

Bostadsrättsägarna erbjöds tidigare halva marknadsvärdet på sina bostadsrätter om de accepterade att sälja till ett nybildat hyresbolag, men det förslaget röstades ner av medlemmarna, enligt tidningen. Nu kan de i praktiken gå tomhänta från affären, samtidigt som de har kvar sina bolån.

Om huset, som heter "Taxeringsrevisorn 2", säljs för 70 miljoner kronor hamnar summan också en bra bit under taxeringsvärdet, enligt SvD.

På Ekobrottsmyndigheten i Malmö pågår samtidigt en lång utredning mot flera styrelsemedlemmar i föreningen. Åtal har ännu inte väckts, men misstankarna rör bland annat bokföringsbrott.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stor M-enighet om ny linje

Stämman avslutad. Ska locka 150.000 S-väljare med hårdare tag mot gängen och minskad invandring.0 

Ekonominyheter

"Krisande" storbolag gjorde vinst på bidragspengarna

Volvo och Scania behåller bidragsmiljarderna.. Volvos ordförande Carl-Henrik Svanberg förklarar att han gör det på grund av lojalitet med makthavarna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.