Krisen i Brandos

Brandos borgenärer kritiska till rekonstruktion

Publicerad 25 augusti 2013 kl 19.13

Inrikes.Den kontroversiella skoförsäljaren Brandos är på obestånd och genomgår en rekonstruktion. Nu kritiserar en av borgenärerna företaget för att "sakna en plan" och kräver utmätning, skriver Ehandel.se.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i slutet av maj som Brandos lämnade in en ansökan om rekonstruktion – men förtroendet för företaget bland borgenärerna är lågt. Brandos har begärt att borgenärerna ska skriva av 75 procent av sina fordringar på sammanlagt 90 miljoner kronor. Något som alla borgenärer inte är särskilt intresserade av.

"När inte ens vd:n för Brandos vet hur mycket bolaget har i kassan eller vad man sålt i kronor under sommaren utan enbart pratar i termer om hur många kunder bolaget har finns noll förtroende att denna rekonstruktion skulle leda till något för oss borgenärer", skriver ett ombud för borgenären Shoe Repair Swedens, enligt Ehandel.se.

Totalt måste 75 procent av borgenärerna godkänna avskrivningen i tingsrätten för att rekonstruktionen ska kunna utföras. Till dess riskerar kunder som väljer att handla skor på Brandos att förlora sina pengar, om företaget skulle gå i konkurs.

Inför valet 2010 lät skoföretaget meddela att väljare som röstade på SD inte var välkomna i deras butik. Bland annat beskrev de sverigedemokrater som ett arbetsmiljöproblem. Det innebär, om man går efter färska opinionsmätningar, att de exkluderar var tionde potentiell kund.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus

Kultur

Grävde fram gammal dalahäst i Falun. Tros vara en av de äldsta i sitt slag.0