Ebba Busch fick villkorlig dom

Publicerad 2 juli 2021 kl 16.08

Inrikes. KD-ledaren Ebba Busch hävdar på Facebook att hon godtagit "böter" för grovt förtal genom att godkänna ett strafföreläggande på 60.000 kr, vilket också rapporterades av svenska medier. Men enligt Åklagarmyndighetens pressmeddelande innehöll föreläggandet även en villkorlig dom.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på Facebook som Ebba Busch spred förtalsuppgifterna om motpartsombudet i den infekterade hustvisten som tog sin början förra året. I ett inlägg på sajten den 19 februari i år pekade hon ut det dåvarande juridiska ombudet för brott.

Hustvisten inleddes när Busch förra året köpte en fastighet av en 81-årig man utanför Uppsala utan att gå via mäklare. I praktiken sköttes dock affären av mäklaren och Stureplansprofilen Theo Dietz, som är kompis till Busch, och som hjälpte till att upprätta köpehandlingar och samtidigt friskrev sig från allt mäklaransvar.

Bara några dagar senare uppgav 81-åringen att han "ångrade" försäljningen och sedan dess har en process pågått i domstol om överlåtelsen. Det var under den processen som Busch spred förtalsuppgifterna om motpartens juridiska ombud.

Ebba Busch har hela tiden påstått att allt gick riktigt till när kontraktet skrevs och förnekat att hon begått något förtal. Nu väljer hon dock att skriva under ett erkännande, för att slippa en rättegång.

“Om jag då måste betala böter för att ha kallat en spade för en spade så får det vara så”, skriver Ebba Busch.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson avfärdar kritikerna som "överklassen"

Efter angreppet mot Ivar Arpi. "Överklassen har aldrig tålt att bli ifrågasatt, särskilt inte av arbetarrörelsen."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0